A felmondást hónap elején kell beadni?
Áruld már el nekem, légy szíves, hogy ha 1 hónap a felmondási idő és jún. 1-én adnád be, akkor mégis hogy jött ki Neked a következő hónap 15.-e? Mivel az ugye már másfél hónap...
Egyébként akkor adod be, amikor akarod - nincs kötve, hogy hónap elején...
Akkor adod be a felmondásod, amikor akarod. Nem kell hónap elején, lehet a közepén, végén, bármikor.
Példádnál maradva, ha beadod a felmondásod, június 1-én, a 30 napos felmondási idõd másnap, aza június 2-án kezdõdik, dolgoznod pedig július 1-ig kell. A lényeg, hogyha beadtad a felmondásod, a felmondási idõd másnaptól kezdõdik! Érthetõ volt?
Akkor adod be a felmondásod, amikor akarod. Nem kell hónap elején, lehet a közepén, végén, bármikor.
Példádnál maradva, ha beadod a felmondásod, június 1-én, a 30 napos felmondási idõd másnap, azaz június 2-án kezdõdik, dolgoznod pedig július 1-ig kell. A lényeg, hogyha beadtad a felmondásod, a felmondási idõd másnaptól kezdõdik! Érthetõ volt?
"Mivel július 15-öt írtam a felmondási idő végéhez"
A felmondási idő végét nem Te határozod meg, hanem automatikusan indul a felmondás beadásától kezdve.
Te max annyiban tudod befolyásolni, hogy akkor jún. 14-én adod be.
De vigyázz, mert
1 - ha próbaidős vagy, akkor nem kell letölteni a felmondást, akár másnaptól nem kell menned dolgozni
2.- némely esetben a munkáltató akár eltekinthet a felmondási idő letöltésétől, vagy részleges letöltésétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!