Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhességem miatt nov. 1-től...

Terhességem miatt nov. 1-től táppénzre mentem, ezért a főnököm okt. 31-el felmondott. Nincs meg a 200 bedolgozott napom. 3 hónap passzív táppénz után kaphatok majd munkanélkülit, ha a felmondási papíromra rendkívüli felmondást írnak?

Figyelt kérdés
2007. nov. 4. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Szia.

Munkanélkülit kaphatsz,mert elküldtek,nem te mondtál fel.

Hogy menyi ideig,az jó kérdés.Kérdezd meg a munkane´lküli hvatalt,ök tudják a 100%-os választ.

2007. nov. 5. 06:12
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Én inkább azt javasolnám, kérdezz meg egy szakértőt, hogy a főnököd ezt jogszerűen tette-e!

A [link] oldalon van többféle szakértő, keress olyat, aki munkajoggal, vagy legalábbis joggal foglalkozik, ha nincs, akkor tb-szakértő biztosan van, valamennyit ő is tud erről, de ha más nem, talán abban tud segíteni, hogy hová fordulj! Nekem ez nagyon nem tetszik, nem vagyok jogász, de szerintem ezt nem tehette volna!

Ha mégis jogos, ott a tb-szakértő abban is tud segíteni, hogy milyen ellátás jár és ezeket hogyan kell igényelni!

2007. nov. 5. 07:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

szia,

Ez nagyon átlátszó. tuti, hogy a terhességed miatt mondott fel, és ezt nem teheti meg. Mindenképpen fordulj jogorvoslatért, mert egy így elég sok pénztől esel el, nem beszélve a munkahelyedről. Tudom, hogy ilyenkor kisebb gondja is nagyobb az ember lányának annál, hogy ilyenekkel kínlódjon, de én tuti, hogy munkaügyi pert akaszték a nyakába az ilyen pöcskalapnak.

A lényeg, hogy ne idegeskedj, vigyázz magatokra.

2007. nov. 5. 08:22
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

A munkáltató védelmében írok. Magyarországon ez a rendszer nagyon szar!

Egy példa velem. Van egy cégem. Beteg lettem. Saját cégemnek vagyok az alkalmazottja (kötelező, ha nem vagyok máshova bejelentve). Elmentem táppénzre.

Ami dühítő az, hogy nem lehetett bevétele a cégemnek, még akkor sem ha van másik alkalmazottam. De azért fizessem meg magam után a kb. 1/3 tb-t.

Az alkalmazott azért dolgozik egy cégnél a munkáltató szempontjából hogy a cég érdekeit szolgálja. Ha elmegy táppénzre, nem hoz bevételt, csak költséget csinál. Nagyon rossz ez a rendszer.

És nagyon is igaza van az alkalmazottnak is. Mert jogtalan.

De ami nem jogos, a rendszer amiben élünk!

2007. nov. 5. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam az előző válaszadó. Azt elfelejtettem írni, hogy amikor elmentem táppénzre, rögtön utána kapott a cégem egy apeh ellenőrzést.

Azóta ha beteg vagyok, inkább megfizetem magam után a teljes tb-t, minthogy végigmenjek megint ezen a tortúrán.

2007. nov. 5. 08:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Néhány napja olvastam a kérdésed,és most jött az isteni szikra.BMF-KGK tanára dr. Nagy Imre Zoltán.Vállalkozásgazdaságtant tanít,de a munkajogban is nagyon otthon van.Szerintem,megtalálod az emailcímét,és írsz neki egy levelet,akkor szívesen segíteni fog neked.Én bízom a benne,és tudja mit beszél!Remélem tud segíteni!

2007. nov. 7. 18:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én olyat olvastam, hogy ha papírral bizonyítod, hogy mielőtt kirúgtak, már terhes voltál, kötelesek visszavenni. Persze attól is függ, hogy pl. próbaidő alatt voltál-e, mert ebben az esetben rendkívüli felmondással azonnal elküldhetnek. Azért nézz utána, mert nem mindegy!!!
2007. nov. 7. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:
A rendkivúli felmondást meg kell indokolni. Mi volt a hivatalos indok?
2007. nov. 10. 17:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Már a fogantatástól védeve vagy. Mi lett végül veled?
2009. dec. 12. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!