Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magyar tanárok miért gondolj...

A magyar tanárok miért gondolják, hogy ők nagyságrendekkel kevesebbet keresnek, mint az átlag?

Figyelt kérdés

Az én nettó fizetésem egy KKV informatikai cégnél nettó 385.000, ami lássuk be szintén nem fényes.

Most néztem egy kezdő(!) tanári fizetés, kb. nettó 300.000-ra jön ki. A több éves tapasztalattal ez lehet 350.000-450.000 közti.

Miből gondolják a tanárok, hogy ők a társadalom alján vannak?

Átlag vagy átlag feletti fizetése van egy tanárnak.

2023. júl. 7. 09:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
100%

60

Sajnos. :(

2023. júl. 20. 10:10
 62/75 anonim ***** válasza:
78%
Majd megtudják, mi feladatokkal jár, ha a szülőknek nem csak tantermet kell felújítani, kifesteni, hanem majd váltóban kell nekik tartani az oktatást...
2023. júl. 20. 10:53
 63/75 anonim ***** válasza:
77%

62-es, én pályaelhagyó tanár vagyok, bementem a gyerekem sulijába, és mondtam, hogy tudok vállalni egy osztályt, mert már 2 éve keresnek tanárt a szakomra. Azt mondták, köszi, nem, főállású tanár kell. Ja, de 2 éve nincs, és a kollégának heti 36 órája van! Ha csak egy osztályt levettem volna a válláról, már jobban jártak volna, de nem kellett.

Szóval még nem tartunk ott, hogy a szülők tartanák az órákat.

2023. júl. 20. 18:24
 64/75 anonim ***** válasza:
100%

63

Sajnos ismerem a helyzetet, a szűk családomban 2 ált isk tanár is tanár van. Még kettő, de szerintem egyikük nem fogja aláírni augusztusban a státusztörvény beleegyezést.

2023. júl. 20. 20:09
 65/75 anonim ***** válasza:

65

"64 Az a baj, hogy túl kevés agysejted van, hogy felfogd az ilyen kérdések jelentőségét! Nem haragszom az ilyenre, ez van, nem adatik meg minden embernek a gondolkodás képessége! Nem tehetsz róla. :D"

Mi a problémád a hozzászólásommal?

2023. júl. 21. 03:02
 66/75 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem volt elég agysejtje a 4 soros választ értelmezni...
2023. júl. 21. 06:41
 67/75 anonim ***** válasza:

66

Szerintem Duke azt hiszi már elfogadták és életbe is léptették a státusztörvényt és már fel is mondtak a tanárok, akiknek nem elfogadható.

Pedig még nincs minden eleme érvényben és csak az a tanár mondott fel eddig, akinek már megvan az új munkahelye. A többség kivár szeptemberig.

2024 év elején lép életbe a szívatások nagy része, és a most szeptemberben kell aláírni a tanároknak, hogy elfogadják vagy nem.

Ha sok tanár nem írja alá, akkor a kormány változtatni fog rajta a tanárok felmondási idején belül, hogy marasztalja őket.

[link]

2023. júl. 21. 09:19
 68/75 anonim ***** válasza:
50%
A státusztörvény már csak egy szeg abba bizonyos koporsóba ennél a szakmánál. Két tanár is van a családban, szóval van némi rálátásom, hogy mik mennek manapság. De ha elolvassátok a korábbi hsz-eket ti is könnyen képbe kerülhettek.
2023. júl. 21. 18:57
 69/75 anonim ***** válasza:
100%
Aki 5 évig tanul az egyetemen, és vannak szakok, amik elég kemények, pl matek, fizika (bár már kihalt a szak szinte), kémia, biosz, stb és aprítják a népet benne, fele kihullik menet közben, szóval ha 5 évig tanul és nettó 260 ezer ft a vége, az igencsak siralmas. Máshol 350 nél kezdődik bármely sima diplomás kezdő bér, ITben vagy mérnököknél, közgázosoknál még több.
2023. júl. 21. 19:08
 70/75 anonim ***** válasza:
82%

,,

310-et kapok raktárosként és szabad a délutánom, hétvégém. Vicc. Szerencsétlenek meg fősulit végeznek, csomót dolgoznak munkaidőn kívül is és ráadásul egy eléggé felelősségteljes munka az övék. Nem csak az aznapi hanem a jövő generációjának felkészültsége szempontjából is, ami végül is az ország jövője valahol. Magyarán szellemi tőkét teremtenek. Vagyis teremtenének ha hagynák. Rohadt gáz amit a vezetés művel! Teljesen alkalmatlanok egy ország irányítására!"

Maximálisan igaz. Kétezer tanár mondott fel június óta és majd jön a nagydömping szeptemberben-októberben, és van képük a minisztériumnál azt mondani, hogy 1986 tanár lépett be hozzájuk (nem is végzett annyi), közben meg tanár-tanító-pedagógus-fejlesztő szavakra keresve a közigálláson majdnem 5000 találat jön ki... Ergó valaki nagyon nagyot hazudik.

2023. júl. 21. 19:13
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!