A magyar tanárok miért gondolják, hogy ők nagyságrendekkel kevesebbet keresnek, mint az átlag?
Az én nettó fizetésem egy KKV informatikai cégnél nettó 385.000, ami lássuk be szintén nem fényes.
Most néztem egy kezdő(!) tanári fizetés, kb. nettó 300.000-ra jön ki. A több éves tapasztalattal ez lehet 350.000-450.000 közti.
Miből gondolják a tanárok, hogy ők a társadalom alján vannak?
Átlag vagy átlag feletti fizetése van egy tanárnak.
Amúgy az a szép, hogy ezt mind leírjuk, a kérdező meg kb már régen törölte az egészet a kérdései közül, és elkönyvelte, hogy a sok baloldali hazudozó megint ellepte a kérdést.
Aztán jövő héten kiír egy újabb kérdést.
Nem olvasom végig, mert sok a hozzászólás.
"Az én nettó fizetésem egy KKV informatikai cégnél nettó 385.000, ami lássuk be szintén nem fényes."
Leírta, hogy milyen munkakörben?
Mert ennyiből még takarító is lehet.
"A kezdők ráadásul készülnek is szoktak az óráikra, amit szintén munkaidőn kívül tesznek meg."
A több éve pályán lévők is. Legalábbis én szoktam, mert mindig jönnek új infók, új módszerek, egy új film, vagy kiállítás, vagy hír, amit be lehet építeni az anyagba. És minden csoport más és más. Szóval van olyan feladat nálam is, ami egyik osztálynál klasszul működött, a másiknál meg nem... És fordítva. Vagy ha van egy lemaradott diák, akkor vele ugye külön is kell figyelmet fordítani.
50
Igen, ez is elég durva.
Nálam a szombat van még, mint magán tanítás.
55
A szombatokat egy az egyben átalussza, mert annyira kimerül.
És vasárnap délután kezdi a rákészülést.
Gyakorlatilag nincs szabadideje.
58 Duke81
Igen... Ez a baj sajnos. :(
És ezt a gyerekek szívják meg a legjobban, ha nem kapnak minőségi tanárt, oktatást. De sajnos az emberek többsége ezt nem tudja összetenni fejben.
"sajnos az emberek többsége ezt nem tudja összetenni fejben"
Nem mert az van nekik beadva, hogy a tanár az egy semmirekellő valaki, aki elvégzett egy lóf.sz büfészakot, csak 24 órát dolgozik egy héten a 40 órás bérért, akkor is csak felolvassa a tankönyvet, még a tetejébe van nyári szünete is, és még neki áll feljebb.
Ebből pedig mindössze annyi igaz, hogy van nyári szünetük, de ezt az emberek nem tudják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!