"gazdasági területhez nem értek, de orvosi területen például az új technológia ontja magából évről évre a vadonatúj témákat"
Na ezt pl teljesen jól ítéltem meg akkor laikusként is. Én is így gondoltam, hogy folyamatos újítások max orvosi, műszaki, informatikai területen vannak. Ebből is látszik, hogy mekkora géniusz vagyok gazdasági PhD nélkül is, hogy helyesen meg tudtam ítélni ezt is.
"És ja, ha olyan témába tenyerelsz bele, amiben nem tudsz felmutatni érdemi eredményt vagy új kutatást, soha a büdös életben nem szerzel fokozatot. A feltétel az, hogy új eredményt prezentálj."
Ez viszont mekkora f.szság így. Ez jó kicseszés sok PhD-sel. Én ha kell holnap pl. kifejlesztek egy négyfelé hajtható okostelefont, ami olyan vékony, mint egy papír, és kapok is érte egy PhD-t.
Mondjuk én kételkedem benne, hogy ez tényleg teljesen így van, mert ennyi erővel jogból sose tudna senki szerezni fokozatot pl. Jogban már tényleg minden terület le van fedve olyan szinten, hogy újat nem igazán lehet mutatni, már minden társadalmi problémára reagálva lett, a technológiai fejlődésre is kezd kialakulni új szabályozás. Egy gazdasági területen meg továbbra se értem milyen újítást lehet hozni.
Meg ez eleve szívás. T0 évvel ezelőtt magyarul ha feltaláltál egy új fingási technikát, amikor még kb. senki semmit nem tudott, ajándékba kaptál kb. doktorit, ma meg már nincs mit felfedezni, amit eddig nem tettek meg azt nem is érdemes, egyedül orvosi, műszaki és informatika tud még újat mutatni.
50 évvel ezelőtt nem volt Magyarországon PhD!
Egyetemi doktori fokozat volt, ami ma már nem számít tudományos fokozatnak. És persze kandidátusi, és akadémiai doktor.
Jogból minden terület le van fedve, már semmi újat nem lehet kutatni? :D AI rengeteg aspektusa, digital assets, karbon kvóta kereskedelem, BÁRMILYEN szakpolitikai vagy nemzetközi jogi eszköz törvényi szabályozása (ezret tudnék sorolni), stb stb stb. Ezek most csak saját kútfőből, olyan témákban amiken az elmúlt hetekben rugóztam. Te remélem nem a fantáziádból élsz, mert rettenetes.
Gazdasági téma is van ezerszám, ami bőven igényel kutatókat (lásd 40-es válasz). A kettő keveréke pedig ismét rengeteg kérdéshez vezet (pl externáliák internalizálásának jogi keretei, amik jelenleg nem megoldottak, csak hogy környezetgazdaságit mondjak.)
A négyfelé hajtható okostelefonért nem kapsz PhD-t. A PhD nem így működik. A politikai díszdoktorik komolyanvehetősége pont olyan, mint amilyen komolyan a szó hangzik.
"AI rengeteg aspektusa, digital assets, karbon kvóta kereskedelem"
Ezek nem olyan horderejű alapelvek, amiket annyira kutatni kellene, ezeket részben már fedi sok jelenlegi szabályozás is, részben meg két szakasz módosítás az adott törvényben. Kriptovalutákat is pl. megoldották néhány szakasszal az SZJA tv-ben, igaz hulladék módon lett szabályozva, erre pl. lennének értelmes ötleteim, el is megyek lehet egy jogi doktori iskolába, ahol kielemzem ezt a témát értelmes javaslatokkal kiegészítve. Köszi a tippet, megvilágosodtam.
Márpedig ezek olyanok. Hitelesebb lennél, ha néha nem cinikusan is beismernéd, hogy hülyeséget beszéltél, és egyáltalán nem vagy képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!