Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A doktori végzettség előny a...

A doktori végzettség előny a munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés

2023. máj. 28. 23:38
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
0%

"gazdasági területhez nem értek, de orvosi területen például az új technológia ontja magából évről évre a vadonatúj témákat"

Na ezt pl teljesen jól ítéltem meg akkor laikusként is. Én is így gondoltam, hogy folyamatos újítások max orvosi, műszaki, informatikai területen vannak. Ebből is látszik, hogy mekkora géniusz vagyok gazdasági PhD nélkül is, hogy helyesen meg tudtam ítélni ezt is.

"És ja, ha olyan témába tenyerelsz bele, amiben nem tudsz felmutatni érdemi eredményt vagy új kutatást, soha a büdös életben nem szerzel fokozatot. A feltétel az, hogy új eredményt prezentálj."

Ez viszont mekkora f.szság így. Ez jó kicseszés sok PhD-sel. Én ha kell holnap pl. kifejlesztek egy négyfelé hajtható okostelefont, ami olyan vékony, mint egy papír, és kapok is érte egy PhD-t.

Mondjuk én kételkedem benne, hogy ez tényleg teljesen így van, mert ennyi erővel jogból sose tudna senki szerezni fokozatot pl. Jogban már tényleg minden terület le van fedve olyan szinten, hogy újat nem igazán lehet mutatni, már minden társadalmi problémára reagálva lett, a technológiai fejlődésre is kezd kialakulni új szabályozás. Egy gazdasági területen meg továbbra se értem milyen újítást lehet hozni.

Meg ez eleve szívás. T0 évvel ezelőtt magyarul ha feltaláltál egy új fingási technikát, amikor még kb. senki semmit nem tudott, ajándékba kaptál kb. doktorit, ma meg már nincs mit felfedezni, amit eddig nem tettek meg azt nem is érdemes, egyedül orvosi, műszaki és informatika tud még újat mutatni.

2023. jún. 12. 05:50
 42/57 anonim ***** válasza:
0%
*50 évvel ezelőtt
2023. jún. 12. 05:52
 43/57 anonim ***** válasza:
100%

50 évvel ezelőtt nem volt Magyarországon PhD!

Egyetemi doktori fokozat volt, ami ma már nem számít tudományos fokozatnak. És persze kandidátusi, és akadémiai doktor.

2023. jún. 12. 06:49
 44/57 anonim ***** válasza:
85%

Jogból minden terület le van fedve, már semmi újat nem lehet kutatni? :D AI rengeteg aspektusa, digital assets, karbon kvóta kereskedelem, BÁRMILYEN szakpolitikai vagy nemzetközi jogi eszköz törvényi szabályozása (ezret tudnék sorolni), stb stb stb. Ezek most csak saját kútfőből, olyan témákban amiken az elmúlt hetekben rugóztam. Te remélem nem a fantáziádból élsz, mert rettenetes.

Gazdasági téma is van ezerszám, ami bőven igényel kutatókat (lásd 40-es válasz). A kettő keveréke pedig ismét rengeteg kérdéshez vezet (pl externáliák internalizálásának jogi keretei, amik jelenleg nem megoldottak, csak hogy környezetgazdaságit mondjak.)

A négyfelé hajtható okostelefonért nem kapsz PhD-t. A PhD nem így működik. A politikai díszdoktorik komolyanvehetősége pont olyan, mint amilyen komolyan a szó hangzik.

2023. jún. 12. 09:28
 45/57 anonim ***** válasza:
0%

"AI rengeteg aspektusa, digital assets, karbon kvóta kereskedelem"

Ezek nem olyan horderejű alapelvek, amiket annyira kutatni kellene, ezeket részben már fedi sok jelenlegi szabályozás is, részben meg két szakasz módosítás az adott törvényben. Kriptovalutákat is pl. megoldották néhány szakasszal az SZJA tv-ben, igaz hulladék módon lett szabályozva, erre pl. lennének értelmes ötleteim, el is megyek lehet egy jogi doktori iskolába, ahol kielemzem ezt a témát értelmes javaslatokkal kiegészítve. Köszi a tippet, megvilágosodtam.

2023. jún. 12. 10:24
 46/57 anonim ***** válasza:
75%
De, olyanok. Az orvostudományban is most ez pörög főleg, rengeteg jogi kérdés van egyelőre nyitottan, kezdve azzal, hogy a műtéti felvétel a beteg tulajdona-e és így például megilletik-e azok a jogdíjak, amik egy olyan architektúra utáni bevételből származnak, ami az ő műtétjéről készített felvételen lett feltanítva. Ezt tovább fűszerezi a tény, hogy az adatkezelés más az európai jogban, mint az amerikaiban, tehát ha az adatbázis európai szabályok szerint lett felvéve, érdekes kérdés, hogy egy, a nemzetközi piacon forgalmazott modellre mi vonatkozik, ha azt használja tanulóadatként. Aztán még ott az X-Ai is, egyelőre a feketedoboz probléma is megoldatlan, ami inkább etikai, mint jogi kérdés, de a jognak is kellene rendelkeznie róla. És ez csak az orvosi terület.
2023. jún. 12. 10:57
 47/57 anonim ***** válasza:
85%

Márpedig ezek olyanok. Hitelesebb lennél, ha néha nem cinikusan is beismernéd, hogy hülyeséget beszéltél, és egyáltalán nem vagy képben.

2023. jún. 12. 11:05
 48/57 anonim ***** válasza:
0%
Mindent túlkomplikáltok, a jogalkotó meg sz.rik bele, ezért nincs szabályozás. Számos ilyen probléma van, és úgyse lesz rá semmi megoldás, ha lenne szándék, már megtették volna. Csak akkor lesz előrelépés ezen a téren, ha nekiállok kutatni, és majd én megoldom ezt a problémát. Csak nekem ilyenekre nincs időm, két hete nem találok egy normális Ralph Lauren királykék inget, ami rám való méret, a régebbi már elhasználódott kicsit, nagyobb méretet meg hiába is vennék, a szabóm már nem vállal munkát, új szabó meg nincs a környéken, egy neves pestivel vettem fel a kapcsolatot. És akkor még nem beszéltem róla, hogy autóvásárlásban is vagyok, csak ezeknek az új 7-es BMW-knek nem tetszik az elején az a nagy hűtőrács, a régiek meg már szét vannak hajtva. Sztetek ilyen problémákkal hogy álljak neki doktorira jelentkezni meg kutatgatni? Ezt gondolom ti is értitek.
2023. jún. 12. 12:20
 49/57 anonim ***** válasza:
75%
"Túlkomplikáljuk" igen, különben a mi projektjeinket is elkaszálják, ha ezt nem tartjuk szem előtt baszki.
2023. jún. 12. 12:55
 50/57 anonim ***** válasza:
81%
48: igen, értjük. Már 4 oldallal ezelőtt is teljesen világos volt, hogy ostoba vagy, mint a föld. Mondtam, hogy nem érdemes lesüllyedni a szintedre, mert nem lesz itt érdemi vita.
2023. jún. 12. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!