Szerintem te sem vagy képben. Van doktorid?
Én pl teljesen praktikus területből írtam, városfejlesztési innovációkkal foglalkoztam, és egy tanácsadócéget alapítottunk a kollégákkal. Eszem ágában sem volt soha kutatónak menni, de a tudás egy hasznos dolog ám, és így lehet megszerezni, többek között.
Értem, szóval az embercsempészésért román böriben ülő Endrút többre tartod, mint a világ összes kutatóját :D Érdekes lehet az az elmeállapot, ami ezt eredményezi.
50-en dolgoztunk egy nemzetközi kutatócsoportban, amiből 7-en összefogtunk és az ott szerzett tudást, modellt, és szoftvert továbbfejlesztve csináltunk céget. Nem az egyetem és a PhD tanította meg, de ha nem dolgoztunk volna a témán évekig, nem lett volna mire céget alapítani és mit piacra vinni, nem lett volna ötlet, stb. Ilyen egyszerű a történet.
Kettőnknek egyébként volt már saját cége, én PhD mellett is tanácsadóként és trénerként dolgoztam, 700 EUR körüli napidíjért, nem éhbérért.
17es nagyon frusztrált lehetsz.. :-D
Én ismerek olyan egyetemi professzort, aki milliárdos lett a saját spinoff cégével.
Én tanácsadó szakértő vagyok, nekem is van PhD-m.
Csak felháborít az ostobaság, főleg az, ha terjesztik és félretájékoztatnak másokat
Nálunk sincsenek megszorulva matek&info phdvel, az az igazság. Páran visszajárnak tanítani, de inkább hobbiból.
Ha behúzol pár pályázatot, rádobsz egy únkpt és mellé ösztöndíjas helyen vagy, már a képzés alatt is 500-600 nettót kapsz kézhez havonta, szóval nem értem a panasz tárgyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!