Mit mondanál állásinterjún, ha...?
Tulajdonképpen nem akarom, hogy felvegyenek, amióta jelentkeztem, kaptam egy jobb ajánlatot a mostani helyemen. Viszont mindenki mondja, hogy menjek el interjúra, tapasztalatszerzésnek jó.
Igazából kíváncsi vagyok mit ajánlanak, meg már 10 éve nem voltam interjún.
Valahogy úgy kéne őket terelgetni, hogy ne engem akarjanak, de ha esetleg ez a mostani hely nem jönne be, egy fél év múlva ne dobják félre az önéletrajzomat, ha megint jelentkeznék.
Hát nekem meg már több mint 30 munkahelyem volt, és lassan de biztosan "próbálom" elengedni ezt a munkaválallás dolgot (max ha nagyon ég föld öszeszakad de akkor is a legközelebbi meg a legkevésbé strapásabbat).
És próbálok átállni teljes önellátásra, mert ha nincs család hogy családi vállalkozásba kezdjen az ember akkor más úgyse marad, max a folytonos kihasználás meg a hülyének nézése az embernek előbb-utóbb.
Persze, ez a béralku dolog csak a mesében létezik.
Én voltam már pár interjún, de soha nem volt béralku. Mondj egy összeget, mennyit akarsz kapni. Ha előtte fejvadász súgott, akkor tudtam mit mondhatok, na meg eleve volt egy összeg, ami alatt nem akartam menni.
Most is megkérdezték a bérigényem, mondtam rá valamit, vissza sem kérdeztem, hogy ez mennyire reális, nincs is értelme.
Ha túl sokat kérsz, simán nem téged vesznek fel, nem szoktak alkudozni. Persze én nem vagyok sem agysebész, sem programozó, de azokban a körökben, ahol én mozgok, ez így megy.
Egyszer fejvadász felhívott, ezer éve fent maradt egy önéletrajzom az egyik állásportálon. Mondtam neki, már nem aktuális, nem keresek állást. De azt mondta, menjek el, hallgassam meg mit ígérnek. Hát, nem ígértek semmit, nem is voltak hajlandók nyilatkozni, hogy ők mégis mire gondoltak. Én már azóta nem is erőltetem ezt a dolgot. Elmondtam a bérigényem, ha jó, jó, ha nem, akkor keressen mást, aki kevesebbért vállalja.
12 minden eddigi munkahelyemen volt beralku ilyen vagy olyan formában. Persze a 12 egy tucat allasokra nincs. Ahogy a komolyabb allasokra sem úgy van, hogy kapsz egy 800 ajánlatot és megkerdezed, hogy nem lehetne 900? Erre az lesz a válasz, hogy nem.
A valóságban szinte mindenhol, de multik esetében pláne van egy keret egy pozira. Ha az 900 akkor még fogod rá kapni még ha 800 is volt az ajánlat. Kivéve ha még sem próbálsz alkudni, akkor 800 lesz. És nem, a vezetőnek semmiféle hátránya nem származik abból ha megadja a maximális keretet, hiszen ezért kapta!
"És nem, a vezetőnek semmiféle hátránya nem származik abból ha megadja a maximális keretet, hiszen ezért kapta!"
Mivel fog motiválni amikor majd cseszegetik, hogy mégtöbbet mégtöbbet mégtöbbet?
Te meg odébbmész, hogy "nincs emelés" a vezetőd még eljásza ezt valaki mással egyszer de harmadszor már nem!
"12 minden eddigi munkahelyemen volt beralku ilyen vagy olyan formában."
Ezek milyen munkakörök?
Én pénzügyön vagyok, és a legtöbb állásinterjún ez úgy nézett ki, hogy megkérdezték, mennyit szeretnék, aztán felírták. Amikor visszakérdeztem, hogy ők mennyire gondoltak, az volt a válasz, hogy azt nem árulhatják el. WTF?
Azért nem mellékes szempont egy munkánál a fizetés.
Mindenesetre most már nem kérdezek vissza. Most is felírta, nem mondott semmit. Nem mondta, hogy ennyit simán megadnak, vagy soknak tartja, semmit nem mondott. Annyit tudok, hogy munkaerő-közvetítő ajánlott be, és ő mondta most, hogy mennyi a bérsáv. Én ennél többet kértem, mert szerintem nevetséges volt. De nem állt le alkudozni velem a nő most sem. Szóval lehet, hogy emiatt bukom, de tényleg nem vállalnám ennél kevesebbért.
14
Te ezt úgy képzeled el, hogy amikor generális emelés van egy cégnél akkor akina bersav tetején van az nem kap semmit? Elarulom, a sáv is nő...
15
A béralku helye NEM az interjú, hanem az ajánlat után van! Ugyanis 10x jobb pozícióban vagy ha már kiválasztottak.
Hát én így biztos nem mennék el, drágább a szabadidőm, ha már eleve felvettek máshová. Mazochista vagy?
De ha mindenképp elmész, akkor úgy csináld végig, mintha nem lenne másik, aztán ha adnak ajánlatot, nem fogadod el, mert közben már nem aktuális, aztán cső.
:D Jah...
Akkor nő a bérsáv a lánc legvégén amikor már a pénzügyi évben minden áruház vagy szolgáltató kb a harmadik áremelésnél tart, aztán rájönnek, hogy csökken a forgalmuk, mert már nincs miből költeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!