Mit mondanál állásinterjún, ha...?
Tulajdonképpen nem akarom, hogy felvegyenek, amióta jelentkeztem, kaptam egy jobb ajánlatot a mostani helyemen. Viszont mindenki mondja, hogy menjek el interjúra, tapasztalatszerzésnek jó.
Igazából kíváncsi vagyok mit ajánlanak, meg már 10 éve nem voltam interjún.
Valahogy úgy kéne őket terelgetni, hogy ne engem akarjanak, de ha esetleg ez a mostani hely nem jönne be, egy fél év múlva ne dobják félre az önéletrajzomat, ha megint jelentkeznék.
Ezt nem fogod tudni úgy terelgetni.
A legjobb amit tehetsz, hogy elmész, a tőled tellően a legjobban teljesítesz majd ha téged választanak és kapsz ajánlatot akkor az vagy jobb lesz, mint amit a mostani helyeden kapsz (ez esetben fogadd el) vagy rosszabb, akkor pedig menj vissza egy ellenajánlattal, hogy mivel a jelenlegi helyeden ez vagy az történt (fizetésemelés, bonusz, nem tudom mit kaptál) így már csak + ennyiért tudnál váltani. Ha elfogadják megint nyertél, ha nem nem vesztettél semmit.
Köszi szépen. Elmentem, nagyon jól ment.
Viszont vannak belsős jelöltek is, szóval szerintem elég kevés eséllyel indul egy külsős. De egész biztos tetszettem nekik, az Excel teszt meg egy vicc volt. 1 óra volt rá, de 10 perc alatt végeztem vele.
Csak az idődet vesztegetted, és max képzelted, hogy tapasztalatot szereztél.
Egy (komolyabb) cégnek / HR vezetőnek konkrét elképzelései és követelményei vannak egy jelölt esetében, ahogyan egy jó autószerelő (nem kókányoló) sem áll neki sufnituningolni addig egy cégvezető sem fog "alkudozni", hanem aki a leginkább kompatibilis és strapapíró az lesz hosszútávon a "munka győztese", mert onnantól, hogy kompromisszumra hajléandó, már nem "vezető", hanem "partner"...
Ezt kevesen vállalják be a saját pénzükön!
Nem kötözködés mitt írom, hanem hogy el tudd képzelni ezt.
Arról még nem is közöltem semmit, hogy a legtöbb "vezetőnek" vannak bizalmasai (mivel nem nontop főnök, magánélete is van, sokkal több mint a melósainak).
Így a bizalmasai véleményére ad leginkább, és csak a végső döntést hozza meg!
Szóval úgy értsd, hogy te mit "álláskereső" sokszor a valódi döntéshozó közelébe sem érsz...
Most a saját példámat is leírom akkor semléltetésképp.
Én ört évet nyomtam le a legutolsó helyemen, a "csoportvezetőmmel" dolgoztam legtöbbször, az ő felettese volt a "területi vezető" az negyedévente nézett be kezetfogni.
Ennek is volt egy főnöke a "régiós igazgató" azzal az 5 év alatt egyszer se beszéltem és csak fényképen láttam addig ameddig ki nem léptem.
A "régiós igazgató" főnöke volt az egyik cégvezető (aki még mindíg nem a tulajdonos), azzal sose találkoztam, és sose kommunikáltam de találtam róla neten újságba fotót ahogy jótékonykodik.
A tulajdonosnak csak a nevét ismertem, semmi egyéb...
Ja, értem. Persze, ezzel tisztában vagyok. Sokszor a munkakereső nem lát bele a valódi motivációkba. Amikor a munkahelyemen a főnök keresett dolgozót, sokszor behívott engem is az interjúkra, és ledöbbentem néha, mik mentek.
Most nincs is felvétel, de azért interjúztatok, hátha a jövőben vehetek fel embert. Vagy már el is lett döntve, hogy őt felvesszük, de közben visszavonta a HR a keresést, vagy bejelentkezett egy gyes-en lévő, hogy jönne vissza. Ezer oka lehet, hogy egy jól sikerült állásinterjú után mégsem téged választottak, ezt jól tudom, emiatt nem fogok összeomlani.
De egyébként eddig életemben 4 munkahelyem volt, és mindenhova úgy vettek fel, hogy protekció nélkül, az utcáról jelentkeztem, szóval ez sem lehetetlen.
Szerintem egy állásinterjú mindig tapasztalatszerzés, látod, hogy mik az új trendek álláskeresés során. Én pl. 10 éve nem voltam interjún, szóval ha nem is vesznek fel, akkor is tanultam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!