Állásinterjúknál figyelembe szokták venni azt, hogy a leendő dolgozónak 1 hónapos felmondási ideje van az előző munkahelyén, és nem feltétlenül mondana fel addig, ameddig az új munkahelye nem 100%-ig garantált?
Normális helyen igen.
Én pl most annyit kérdeztem az utolsó interjún (több körös volt), hogy akkor biztosra vehetem-e a dolgokat, hogy beadnám a felmondásom, még a hr beléptetést is elindította a főnök, hogy nehogy két szék közül szituba kerüljek.
Jó, ez nyilván ritka, hogy ennyire figyelmesek valahol, ezen én is meglepődtem - de én mindig felmondási idővel kerestem munkát egész életemben, és sose okozott gondot, hogy várjanak rám. Ahol igen, ott azt már telefonon megbeszéltük, és/vagy be sem hívtak interjúra, hogy nekik azonnali kell és nem én vagyok az emberük.
6, nekem is elég lett volna annyi, hogyha azt mondja a főnök, hogy persze, X dátumtól várnak a megbeszéltek szerint, és adtam volna be a felmondásom :D csak ilyen macerásnak a dolgok ott, hogy közvetlen főnök, nagyfőnök, utána még HR interjú, legalábbis nekem ezt mondták - amúgy nem volt semmi ilyesmi, csak átbeszélték velem a juttatásokat, meg alkalmassági, meg a papírmunkát... na mindegy. Szóval ez csak a főnök előzékenysége vagy félreértése volt, hogy azt hitte(?) kevés nekem az ő szava vagy nem tudom, erre írtam, hogy azért nyilván ez nem az átlag.
De az, hogy kivárják a 30 napot, normális, hacsak nincs akkora bajban a cég, hogy màr tegnapra kellett volna ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!