Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Furcsa számomra ez az állásint...

Furcsa számomra ez az állásinterjú. Mi a vélemény erről?

Figyelt kérdés

A héten volt egy kb félórás állásintrrjú, ezen megfeleltem és behívtak személyes interjúra.

Ott a HR es kisasszony volt és egy laptopról online jelentkezett be egy szakmai vezető. A szakmai vezető kb fél órán keresztül kérdezgetett szakmai kérdésekről. A skypeon nem láttam az arcát csak egy virágos háttér volt és a szakmai vezető férfit nem is láttam csak a hangját hallottam. Az én videóm látszódott viszont ő látott engem de én nem őt.

Utanna még kb 40 percet beszéltem a HR essék feltettem a négy öt kérdésemet amiket tudni szerettem volna.

Mondták hogy telefonon értesítenek majd, és elmondják a további részleteket amennyiben rám esik a választás.

De ez a skypeos beszélgetés teljesen osszezavart. Valaki járt már így?

Köszönöm a válaszokat.

2023. máj. 13. 21:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Azért valami csak elárul ha az IT annyira nem volt képes hogy telepítse nekik a Teams-t.

Mondjuk nálunk is tartanak bizonyos call-okat Zoom-on ami aztán már tényleg abszurd kategória, de az újakat azért Teams-en keresik.

2023. máj. 13. 23:34
 22/34 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy Skype volt e vagy teams esetleg zoom. Nem azt figyeltem milyen program és nem is informatikus vagyok.

A kérdés nem az hogy van e még Skype. Jajjj

2023. máj. 13. 23:38
 23/34 anonim ***** válasza:
40%
21 Nem nemképes, hanem sok visszaélés történt már.De ez nem a Gyikra tartozik. Főleg nem komolyabb gazdasági és kereskedelmi dolgok.
2023. máj. 13. 23:52
 24/34 anonim ***** válasza:
93%

Hát nem tudom. Elég fura lenne, ha megkérném az új kollégámat, hogy egy sürgős ügyben írjon gyorsan valakire teams-en, erre a zoom ikonját keresné a start menüben, majd megegyezné hogy az illető nincs is skype-on :D

Nem "gazdaság és kereskedelem" (Üzlet és pénzügyek a kategória, de mindegy...), viszont mégiscsak ezek munkaeszkök, értitek...

2023. máj. 14. 00:15
 25/34 anonim ***** válasza:
40%

"viszont mégiscsak ezek munkaeszkök, "

simán ki lehet kerülni.

2023. máj. 14. 00:18
 26/34 A kérdező kommentje:

24*

Érted hogy az én hivatásomban nincs szükség számítógépre?

Nem minden munkakörben használnak számítógépet mégha neked ez furcsa is mert csak olyan munkát tudsz elképzelni ahol a munkavállalo egész nap a gép előtt gornyed és lesi a monitort.

2023. máj. 14. 00:21
 27/34 anonim ***** válasza:
89%
#21 Én befektetési bankban dolgozom, ahol tudni illik nagyon komolyan vesznek mindent, kb minden kattintásért manager approval kell, és bár szóltak kb 1 éve, hogy mindenki szokja meg a Teams-et, de azóta sem egy árva lélek sem használta üzenetelésen kívül semmire, és minden meeting kivétel Zoom-on van 😅
2023. máj. 14. 00:41
 28/34 anonim ***** válasza:
93%

26-os, oké, ezt értem. De aki az interjúkat szervezi, tartja? Azok azért részben monitor előtti munkakörök.

Egyébként meg ha nem számítógéphez kötött munka akkor a munkavégzés sem lehet online, jól gondolom?

Ez esetben méginkább fura egy online interjú.

27-es, ez durva, de tipikus.

2023. máj. 14. 01:01
 29/34 anonim ***** válasza:
87%
Renteget online meetingen vagyok túl, mindig megindokoljuk, ha a kamera vagy a program nem működik, ez valóban fura, hogy nem szóltak erről, az oka az homályos. Vagy nem szokott online hívásokban részt venni, vagy ha szokott, akkor nem ismeri az etikettet.
2023. máj. 14. 19:17
 30/34 anonim ***** válasza:
59%
27-es Csak nem a Morgan Stanley? Hát az egy igazi disznóól, kb mindenből azt használják ami a legszarabb. A zoom se kivétel.
2023. máj. 14. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!