Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Furcsa számomra ez az állásint...

Furcsa számomra ez az állásinterjú. Mi a vélemény erről?

Figyelt kérdés

A héten volt egy kb félórás állásintrrjú, ezen megfeleltem és behívtak személyes interjúra.

Ott a HR es kisasszony volt és egy laptopról online jelentkezett be egy szakmai vezető. A szakmai vezető kb fél órán keresztül kérdezgetett szakmai kérdésekről. A skypeon nem láttam az arcát csak egy virágos háttér volt és a szakmai vezető férfit nem is láttam csak a hangját hallottam. Az én videóm látszódott viszont ő látott engem de én nem őt.

Utanna még kb 40 percet beszéltem a HR essék feltettem a négy öt kérdésemet amiket tudni szerettem volna.

Mondták hogy telefonon értesítenek majd, és elmondják a további részleteket amennyiben rám esik a választás.

De ez a skypeos beszélgetés teljesen osszezavart. Valaki járt már így?

Köszönöm a válaszokat.

2023. máj. 13. 21:20
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
héten volt egy kb félórás TELEFONOS állásintrrjú, ezen megfeleltem és ezután behívtak személyes interjúra.
2023. máj. 13. 21:23
 2/34 anonim ***** válasza:
38%
Szóval az a furcsa neked, hogy nem kapcsolta be a kamerát. Több oka is lehet, pl. szimplán nem szereti a kamerás meetingeket vagy esetleg egy orbitális seb volt az arcán és nem akarta megmutatni stb.. .Mi ebben a fura?
2023. máj. 13. 21:28
 3/34 Koplárovics Béci ***** válasza:
40%
2023 van, teljesen normális a Skype-os bejelentkezés.
2023. máj. 13. 21:30
 4/34 A kérdező kommentje:

2*

Egy személyes interjún vagyok és folyamatosan kérdez a szakmai vezető, és recseg ropog az adás és közben lengedező zöld mezőt bámulom.

Nem tudtam leolvasni az arcáról semmit, nem láttam hogy milyennek értékeli a tudásomat stb. És mivel a leendő főnököm lesz azért fontos lenne tudnom az első benyomást róla hogy milyen az első személyes benyomás.

2023. máj. 13. 21:40
 5/34 A kérdező kommentje:
2023. Tudom hogy normális a skypeos bejelentkezes ez elég nagy baj is szerintem.
2023. máj. 13. 21:41
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én egy interjún azért elvárom a kamerát. Vagy ha a másik fél bármiért nem tudja bekapcsolni akkor az a minimum, hogy azzal kezdi, hogy bocs de ezért vagy azért nem tudok kamerát kapcsolni. Pláne, ha egy irodába behívják az embert aztán ott sincs az interjúztató (akkor én is bejelentkezhetnék otthonról...)
2023. máj. 13. 21:41
 7/34 A kérdező kommentje:

6*

Pontosan így van. Semmilyen indoklás nem volt azzal kapcsolatban hogy miért nem látom legalább az arcát. Nekem is ez nagyon furcsa.

Ennyi erővel otthonról is bejelntkezhettem volna skypeon és megspórolom a benzinpénzt.

2023. máj. 13. 21:44
 8/34 anonim válasza:
44%

Esetleg lehetseges hogy nem tudta, hogy te nem latod ot? Ha esetleg nem ert a szamitogephez, el lehet kepzelni.

Lehet hogy erdemes lett volna megemliteni, hatha errol volt szo.

2023. máj. 13. 22:02
 9/34 A kérdező kommentje:

8*

De a zöld füves legelőt bekapcsolta. Annyi időm se volt hogy megkérdezzem, hiszen rögtön elkezdett kérdezni. Illetve nem értem hogy most ez a trendi? Ez most az általános metódus felvételinél?

Mert három és fél éve mikor állást kerestem négy helyen voltam interjún és mindenhol személyesen fogadtak.

2023. máj. 13. 22:10
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem volt hasonló. Ráadásul az volt a poén hogy egy másik országban volt az interjú, a cég reptetett oda a saját költségén. Három emberrel kellett volna találkoznom, az egyikről kiderült, hogy beteg szerencsétlen, úgyhogy otthonról jelentkezett be laptopról. Mondta, hogy elnézést, kamerát nem kapcsolna, mert nagyon rosszul néz ki, lehet hogy itt is valami hasonló történt.
2023. máj. 13. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!