Van olyan, akinek a kiégést sikerült kezelnie?
"Ertekes munkat szeretnek vegezni, amit most csinalok, azt nem erzem annak..."
Értékes munka az, amiért fizetnek és minden munka annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ha megfizetik a mostani munkádat, húzd meg magadat és ne pattogj. Ismerek olyan embereket, akik gyönyörűen festenek, zenélnek, sütnek, főznek, imádják is, de mellette van egy "rendes" munkájuk, ami nem érdekli őket, viszont keresnek vele annyit, hogy a napi 8 óra meló után van pénzük, idejük és energiájuk arra, amit igazán szeretnek, mert a megélhetésük biztos az állásukból, nem kell mellette másodállással, maszekkal, sefteléssel foglalkozniuk, hogy hó végén is kijöjjenek valahogy a pénzből. Neked is ezt ajánlom.
29: Az elején rögtön azt kérdeztem, mennyit keresel éa mennyiből tudsz megélni, mert multit írtál, ott azért komoly összegeket lehet keresni.
Ezért az első ötletem az volt, hogy te 8 év alatt min. 24 évi megélhetésedet megkeresed, és akkor minek is jársz be egy olyan helyre, ahol szenvedsz?
Az első, hogy tök fölösleges bejárnod, mert már megvan az egész életedet fedező vagyonod.
Én már 10 éve nem dolgozom másnak, nem járok állásba.
33: Nem vagy tisztában az árakkal.
Nekem rengeteg ismerősöm járja a világot fillérekből, sátorral.
3 hónapokat dolgoznak, aztán nekierednek, és akkor jönnek haza, amikor kedvük van.
Gyík közalkalmazotti fizetésünk volt, amikor 2 kollegám kivett fizetés nélküli szabit, elmentek Ceylonra repülővel, és ott mindent megvettek, belépőket, csak palackos vizet ittak, szállodában laktak 3 hónapig.
Kb. negyedannyiba került, min ha itthon laktak volna a saját lakásukban.
33: Más:
" ha az ember be akarja járni a világot"
HA.
Én pl. gyűlölök utazni, komoly pénzeket fizetnék ki azért, hogy NE KELLJEN.
Eddig az airbnb-ztetes tetszik a legjobban:-) Budapesten szerintetek meg lehet meg elni ebbol? Nincs meg tul sok kiado lakas?
33-egyetertek, en sem hiszek ebben a fillerekbol meg lehet elni elvben. Egy napellenzo felszereltetese a bejarati ajto ele 380 000 ft. Es ezt csak azert, hogy ne kelljen legkondi. Szoval biztos vannak ilyen hobok, akik stoppolnak, meg mindenfele munkat elvallalnak utazas kozben, de en sem vagyok ez a tipus.
@34 Nem vagyok tisztában az árakkal? Magyarországon nincs összesen 100 ember, aki nálam több országban járt volna, pedig nem vagyok 40. Egy átlag fekete-afrikai vízum 120-200 dollár, Ceylonnak elég rég Srí Lanka a neve, a világ tekintélyes részén pedig nem opció a sátrazás. Vegyük a Srí Lankai példát. Valóban olcsó ország, de ha látni is szeretnél belőle valamit, akkor azért nincs ingyen, az UNESCO világörökségi helyszínek 10000 forint körüli áron mennek és nem árt egy tuktukos ember, ha nem akarsz 38 fokban 15 km-t sétálni egy nap alatt.
Ennyire olcsón csak akkor lehet utazni, ha nagyon lassan teszed, stoppolsz, másokon élősködsz és nem nézel meg semmit, ami pénzbe kerül. Petra 50 ezer forint, Angkor 20 ezer, Prambanan plusz Borobudur kombójegy szintén 20k és ezek olcsó országokban vannak, Ausztráliában egy kávéra fizetsz ki 2 darab Mátyás királyt egy nem túl drága helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!