Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondanátok ha nincs másik...

Felmondanátok ha nincs másik lehetőség kilátásban?

Figyelt kérdés

Három hónapig jár az álláskeresési járadék, addig - diploma és bejáratott szakma nélkül is - csak találnék mást?

Véleményetek szerint jobb egy helyen maradni és inkább zombi módban élni de biztosan, vagy merjen az ember és váltson, aztán lesz valami majd?

Megélhetés nem lenne éppen veszélyeztetve mert van tartalék de mégis fél az ember... pedig megtenném.

2023. máj. 10. 08:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha ilyen hosszú a felmondási idő, akkor igen.

De közben pályáznék mindenhova, lehet pont akkor jön valami, mikor már csak egy hónap van hátra.

Alapesetben én is csak azután mondanék fel, miután megvan az új hely, de nekem 1 hónap a felmondási időm, azt ki tudják várni azért.

2023. máj. 10. 11:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Nincs baj az 1 hónappal, tisztában vannak a cégek azzal, hogy létezik a felmondási idő
2023. máj. 10. 12:39
 13/20 A kérdező kommentje:

#12 Tudom, sok helyen megvárják, de csak aki "arra érdemes", értsd ezalatt több éves szakmabeli tapasztalat, diplomásan, és megnyerő személyiség, sugárzik.

De ahol van többtíz jelentkező, nyilván nem azt fogják választani akire várni kell. De értem igen.

2023. máj. 10. 13:34
 14/20 anonim ***** válasza:
De, még akkor is lehet mázlid, hogy pont 1-2 hónappal későbbre keresnek valakit. "Tömeg" helyeken sok a jelentkező de sokan le is mondhatják, főleg, ha sürgős nekik. Akkor meg nagyon is jó vagy az 1-2 hónapoddal.
2023. máj. 10. 14:03
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Hát nem fognak 2 hónapot várni egy jelentkezőre. Addig találnak mást.

Nemrég írt ide egy pórul járt kérdező. Sehol nem vártak rá 2 hónapoot, de felmondani a semmire nem mert.

2023. máj. 10. 15:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem a 3 honap felmondasi ido sem volt problema, tobb helyrol kaptam ajanlatot, barhol megvartak volna. Muszaki, mernoki terulet.
2023. máj. 10. 15:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Jó, akkor máshogy fogalmazok.

Előfordulhat olyan hely, ahol előre terveznek és tudják, hogy július 1-én megy el valaki, vagy július elején bővül a termelés stb. Nem csak puccos irodai helyeken lehetséges. Nem azt mondom hogy általános, hiszen én sem kockáztatni, de lehetséges, és láttam is rá példát, ahol épp hogy előny volt, hogy a delikvensnek nem azonnal kell a meló.

Nem ez az általános, hisz a legtöbb helyen a HR is úszik az árral, úgy próbálják tölteni a helyeket ahogy csak tudják, sokszor utcáról besétálókkal.

2023. máj. 10. 15:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Valojaban minden munkavallalo az utcarol setal be a munkahelyere. 🤭
2023. máj. 10. 15:57
 19/20 anonim ***** válasza:

13#

Ha felvesznek, akkor érdemes vagy rá :D. Olyan helyre meg szerintem ne menj, ahol azonnal keresnek embert és meghal a vállalkozás ha nem kezdesz 1 héten belül. Akkor úgy érzem megint egy olyan helyre kerülnél, ahonnan menekülnöd kell majd.

2023. máj. 10. 18:54
 20/20 A kérdező kommentje:

#18 Igen, és kapkodnak utána kézzel-lábbal. Mese habbal.

Átlag 40-50 jelentkező van mindenhová. Hajlok nagyon affelé hogy itthagyom de visszatart a vadkeleti munkanélküliségi ráta.

2023. máj. 11. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!