Egyre kevesebb lehetőség van munkát találni?
Én egy bő fél éve kerestem munka után és megdöbbenve tapasztalom, hogy jóval kevesebb munkahelyre lehet jelentkezni és azokra is nagyobb elvárással várnak jelentkezőket. Több év tapasztalattal, több skill, stb.
Előtte sem volt könnyű munkát találni, de most még nehezebb, én legalábbis ezt látom.
Érdekelne, hogy mások szerint is így van?
6 évvel ezelőtt junior pozíciót nehezebb volt találnom, sokkal jobban izgultam az állásinterjún, ahol sokszor ireális elvárások, teszt kérdések fogadtak. Most viszont már van 6 év releváns tapasztalatom, sokat fejlődött a kommunikációs készségek is, ezért könnyebb munkahelyet is váltani.
Hogyha már több éve te is dolgozol, képesnek kell lenned magasabb elvárásokoat teljesíteni, hacsak nem malmoztál a volt munkahelyeden.
Erősen függ attól hogy milyen területen dolgozol, mennyi tapasztalatod van, mennyire releváns és hogy mennyire telített a piac.
Nekem 22 ben kellett kb 1-2 hónap mire találtam helyet, de akkor kezdtem szóval az mindig nehezebb szokott lenni. Most 1 év tapasztalattal már sokkal könnyebb lenne találni helyet nekem. Ha pedig lenne 3-4 év tapasztalatom akkor kifejezetten könnyű lenne.
Hát Téged is vár
az akkumlátorgyár
Én is ezt tapasztalom. Nyáron annyi álláshirdetés volt a szakmámban, hogy fürödni tudtam volna benne.
Télen kirúgtak. Azóta a környékemen egyetlenegy hirdetést láttam a szakmámban.
Azt nem tudom, más területeken is ez van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!