Felmondanátok ha nincs másik lehetőség kilátásban?
Három hónapig jár az álláskeresési járadék, addig - diploma és bejáratott szakma nélkül is - csak találnék mást?
Véleményetek szerint jobb egy helyen maradni és inkább zombi módban élni de biztosan, vagy merjen az ember és váltson, aztán lesz valami majd?
Megélhetés nem lenne éppen veszélyeztetve mert van tartalék de mégis fél az ember... pedig megtenném.
Én felmondtam így. Volt 10 havi tartalékom.
Utána a 3. munkahely volt ami jó lett. 3 hónap kellett hozzá.
Okulva abból hogy tavaly diplomával és bejáratott szakmával is voltam 2,5 hónapig munkanélküli, és csak
utána találtam olyat amiről - kezdetben azt hittem - megfelelő,
onnan pedig konkrétan el lettem űzve próbaidő alatt - sajnos elfelejtettek előre szólni hogy egy zakkanttal kell együtt dolgoznom napi 8-ban,
majd utána újabb 1 hónapig tartott mire újra találtam egy jó helyet (réges-rég túl a próbaidőn, merem azt mondani, jó),
nem, soha többet nem játszanám meg újra ezt a lehetőséget.
Ez a pénz kevés, a 3 hónap meg túl hamar eltelik.
Utolsó szalmaszálnak jó ha nagyon nincs más, uzsipénznek jó ha fél-egy évnyi tartalekkal (azaz milliókkal) vágsz neki a keresésnek, másra nem.
Az is kérdés, mennyire kell hogy zombi mód legyen az utsó pár hónapod a jelenlegi helyen.
Nem tudsz-e addig keresni, tanulni, vagy csak félvállról venni az egészet, valami jobb csak lesz alapon?
Pár éve egyébként én is lepontoztam volna egy ilyen válasz miatt magamat de azóta többször is megégettem magam, azóta kockázatkerülő a stratégiám.
Addig kell maradni a munkahelyeden, amíg nem vesznek fel máshova.
Szimplán, mert bármi történhet és simán lehetséges a helyezedben, hogy 3 hónap alatt nem találsz egy normális munkahelyet.
Persze lehet találsz random helyeket, ahol felvesznek, de szerintem a váltásnak nem az a lényege, hogy az egyik süllyedő hajóból átmenj a másikba, hanem az új munkádnak már ténylegesen jobbnak kéne lenni.
Erre meg nem biztos, hogy elég 3 hónap.
Én ITn belül dolgozom. Szerintem 1 hét alatt tudok munkát találni, de még én is tartanám magamat ahhoz, hogy csak akkor mondok fel, amikor már meg van a következő helytől az ajánlat.
Ha jobb helyet találsz, az 1 hónap felmondási időt is megvárják.
Bankoknál, befektetési bankoknál például eleve a háttérvizsgálat 4-6 hét, addig akkor sem kezdhetnél el dolgozni ha szabad lennél már az interjú napján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!