Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 21 évesen merre tart az életem?

21 évesen merre tart az életem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, arra vagyok kíváncsi, hogy más hogy került ki ilyen élethelyzetből, milyen irányba terelődött, erről szeretnék tanácsot kérni.

Szóval 21 évesen nincs semmi munkatapasztalatom. Otthagytam egy nehéz képzést, büfészakra jelentkeztem, de nem érzem a fejlődést, mert a nyelvtudásom magyar egyetemen nem tudom használni, és más tehetségem nincs is, amivel el tudnék helyezkedni. Ott rontottam el, hogy érettségi után nem külföldre mentem, de akkor még covid volt, és a családom visszahúzott. Bántanak, és az az egyetlen tudatos életcélom ennyi idősen, hogy el akarok tűnni.

Szeretnék más irányba is orientálódni, pl. it, pénzügyek, és szakmát is szívesen kitanulnék. Autodidakta módon fejleszthetném magam, de az egyetem elvonja az időm és az energiám, szóval nem érzem sok hasznát. De ha otthagynám, még nagyobb lenne a lemaradásom.

Köszönöm, ha valaki elolvasta és válaszol, elmondja a saját történetét.

2023. ápr. 30. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Mi tart vissza, hogy külföldre menj?
2023. ápr. 30. 17:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon félek a családom bosszújától, és vissza kéne fizetnem az egyetemi tanulmányokat, és akkor tényleg úgy érezném, hogy túl sok időt pazaroltam el.
2023. ápr. 30. 17:13
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Oké, hogy külföld, ahol nyilván egy olyan homogén hely, ahol minden csodás, és átlépve a határt megoldódik minden nyomorúságod, aminek nyilván egyedül ez a szar ország az oka ( /S ) , de mi a célod? Mit akarsz tanulni?
2023. ápr. 30. 17:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Erre rá kell még jönnöm, hogy mi érdekel.
2023. ápr. 30. 17:28
 5/11 anonim ***** válasza:
36%

Újabb példa arra, hogy az egyetem teljesen felesleges időpazalás.

Lehet lepontozni.

2023. ápr. 30. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
NEM az egyetem a felesleges, hanem olyannak felesleges egyetemre menni, akit nem érdekel semmi.
2023. ápr. 30. 17:41
 7/11 anonim ***** válasza:
19%
Sokkal jobb 25 évesen elkezdeni egy keresett vegzetseggel dolgozni mint 18-19 évesen egy érettségivel apróért. 21 évesen sztem még nem a munkahajszolasa lenne az első ha megteheted.
2023. ápr. 30. 19:49
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
#7: 5 év munkatapasztalat még mindig SOKKAL többet ér, mint egy papír.
2023. ápr. 30. 19:51
 9/11 anonim ***** válasza:
39%

6 nál a pont!

Meg a másik dolog, büfés szakoknak semmi értelme, oka van annak, hogy oda mindenki felvesznek... Ez ugyan az a kategória mint egy mezei gimnázium. Csak előbbi esetében elpocsékolsz 3,5 évet egy olyan szakmára amiből minimálbért fogsz keresni, az utóbbi esetében pedig elpocsékolsz 4 évet az életetből amiért kapsz egy kemény cetlit, ami, ha puha anyagból lenne legalább kakipapírnak lehetne használni. Természetesen szintén minimál bért fogsz vele keresni. A szakközép iskolának van értelme: szakma +érettségi!

Azért ne menj egyetemre, hogy legyen egy cetlid!

A mérnök infót ne hidd azt hogy könnyebb, mint bármelyik mérnöki szak. Kivétel a közlekedésmérnök, ez amolyan mérnöki büfésszak. A közgáz vagy pénzügyi szak sem könnyebb csak más beállítottság szükséges.

/Gépészmérnök BSC, Épületgépészmérnök MSC/

2023. ápr. 30. 19:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább azzal van a baj hogy teljesen határozatlan vagy. Büfészakot végezni semmi értelme én másnap otthagynám. Komoly elhatározás kell egy piacképes szakma mellett és kitartani addig ameddig meg nem csinálod, legyen az IT, gazdaság vagy bármely egyéb szakma. Csak a lényeg hogy egyszerre 1 célra fókuszálj és ne ilyen össze-vissza módon hogy jó lenne IT-t is tanulni meg gazdaságot meg külföld de egyetem meg bla-bla-bla ilyen álmodozásnak sosem lesz semmi a vége ha nincs konkrét céltudatos elképzelés.
2023. ápr. 30. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!