Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme egyetemre menni,...

Van értelme egyetemre menni, amikor egy kamionos, szobafestő többet keres a legtöbb diplomásnál?

Figyelt kérdés
A facebookon láttam egy posztot, hogy Magyarországon havi 700 ezerért nincs kamionsovőr. A hozzászólásban volt, hogy szobafestőként ennél többet keres az illető, ileltve, hogy ennek a duplája kellene a kamoinos fizetésnek lenni. Én mérnökin gondolkodom, de kb nincs mérnök ismerősön, aki ennyit keresne és szerintük nem is nagyon lehet, max ha vezető beosztású leszel. Sőt sok középvezető nem keres szerintem 1 milliót. Akkor meg mi értelme van egyetemen tanulni évekig? Ha egy kb bármilyen szakmunkás többet keres? És azért a mérnök nem a legszarabb diploma.
2023. márc. 10. 11:32
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Különben két okból szokott az ember felsőoktatásba menni:

1. Élvezetből, tudásszomjból. A szellemi örömök az egy ilyen úri huncutság.:) Ha megteheted anyagilag, menj.

2. Képességek. Az egyetemre való gyerekről ovis korától tudják, hogy oda való és ennek megfelelően nevelik 15 éven át. Az emberek elenyésző kisebbségének vannak olyan képességei, hogy egyáltalán el tudjanak végezni egyetemeket. Ezt pedig nem illik elfecsérelni, másrészt nem is lesz elégedett az ilyen ember, ha nem itatja meg a tudásszomját, nem futtatja ki az elméjét.

2023. márc. 10. 17:41
 32/51 anonim ***** válasza:
76%

21: Én olyan kamionost ismerek, aki max. 24-36 órán belül fordul, és már otthon is van. Ez 2-3 országgal arrébbi célállomást jelent.

Én örülök annak, hogy nem találnak, 3 hetes utakra kamionost, mert agyament és a Földnek káros dolog többezer kilométerekről árut hozni. Azzal jöttek az itthon nem őshonos rovarok is, amik miatt évek óta szívunk. Maláriaszúnyog, minden.

Olyan dolgokat hoznak 5 országgal arrébbről, meg más kontinensekről, amiket itthon is megtermelnek, legyártanak.

2023. márc. 10. 17:47
 33/51 anonim ***** válasza:
77%
#30 Egy ilyen ismerosod van, vagy az osszes 50. eletevet betoltott, altalad ismert szobafesto ugyan ebben a helyzetben van?
2023. márc. 10. 18:12
 34/51 anonim ***** válasza:
64%

32-nél van a pont! Hosszabb távon úgy kell berendezkedni, hogy amit lehet, hazailag kell megtermelni, tehát helyben. Tévút a jelenleg működő sok-sok értelmetlen fuvar.

Ha más nem, akkor az üzemanyagköltség fogja idővel megtörni a mai tékozló viselkedést.

Másrészt a teherszállítás egy nagy része vasuton sokkal gazdaságosabb és egyszerűbb, ehhez még formálni és fejleszteni kell a vasutat, hosszabb távon ebben látom a megoldást, az autós és kamionosforgalomnak is jót fog tanni.

2023. márc. 10. 18:43
 35/51 anonim ***** válasza:
0%

18 par pelda:

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 10. 19:02
 36/51 anonim ***** válasza:
16%
Aki ezek után elmegy egyetemre az meg is érdemli (ha a pénz részét nézem). Én is villanyszerelő vagyok egy napelemes cégnél. Alkalmazottként nettó 700-750 keresek, 3 év tapasztalattal. Tesóm gépészmérnök MSc végzett, 4-5 év tapasutalata van és a bruttója annyi mint az én nettóm. Nekem középsuli 5 év volt neki 4 a gimi plussz 5,5 év egyetem. Ja és a munkámban nincs megterhelő dolog. Biztos jobb egy irodában, de ez se vészes.
2023. márc. 10. 19:23
 37/51 anonim ***** válasza:
37%
Napelemezessel tenyleg jol lehet keresni. Azert neha kemeny munka, de a nehezet, ha nem egy 3-4 fos mikrovallalkozasnal vagy, a tetoemberek megcsinaljak.
2023. márc. 10. 19:33
 38/51 anonim ***** válasza:
62%
Nagyobb cégnél vagyok. És a legjobb benne, hogy külföldre is elég könnyen lehet menni jó pénzért, ha van nyelvtudás.
2023. márc. 10. 20:00
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
Talán lenne, de az egyetemek adathalász "cégek" is egyben. Mélyen beleszólnak a későbbi munkalehetőségeidbe, nagyon a maguk malmára hajtják a vizet! Sőt, a nyugdíjad is veszélyben lehet!
2023. márc. 14. 22:02
 40/51 anonim ***** válasza:
53%

Előző vagyok!

Rám hallgass!

Egyetemistaként GYALOGS postásságra kényszerülte. Az egyetememnek köszönhettem, hogy még egy rozsdás bicajt sem kaptam! Borravalókkal együtt a nettó 170 ezret megkaptam!

2023. márc. 14. 22:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!