Van értelme egyetemre menni, amikor egy kamionos, szobafestő többet keres a legtöbb diplomásnál?
Különben két okból szokott az ember felsőoktatásba menni:
1. Élvezetből, tudásszomjból. A szellemi örömök az egy ilyen úri huncutság.:) Ha megteheted anyagilag, menj.
2. Képességek. Az egyetemre való gyerekről ovis korától tudják, hogy oda való és ennek megfelelően nevelik 15 éven át. Az emberek elenyésző kisebbségének vannak olyan képességei, hogy egyáltalán el tudjanak végezni egyetemeket. Ezt pedig nem illik elfecsérelni, másrészt nem is lesz elégedett az ilyen ember, ha nem itatja meg a tudásszomját, nem futtatja ki az elméjét.
21: Én olyan kamionost ismerek, aki max. 24-36 órán belül fordul, és már otthon is van. Ez 2-3 országgal arrébbi célállomást jelent.
Én örülök annak, hogy nem találnak, 3 hetes utakra kamionost, mert agyament és a Földnek káros dolog többezer kilométerekről árut hozni. Azzal jöttek az itthon nem őshonos rovarok is, amik miatt évek óta szívunk. Maláriaszúnyog, minden.
Olyan dolgokat hoznak 5 országgal arrébbről, meg más kontinensekről, amiket itthon is megtermelnek, legyártanak.
32-nél van a pont! Hosszabb távon úgy kell berendezkedni, hogy amit lehet, hazailag kell megtermelni, tehát helyben. Tévút a jelenleg működő sok-sok értelmetlen fuvar.
Ha más nem, akkor az üzemanyagköltség fogja idővel megtörni a mai tékozló viselkedést.
Másrészt a teherszállítás egy nagy része vasuton sokkal gazdaságosabb és egyszerűbb, ehhez még formálni és fejleszteni kell a vasutat, hosszabb távon ebben látom a megoldást, az autós és kamionosforgalomnak is jót fog tanni.
Előző vagyok!
Rám hallgass!
Egyetemistaként GYALOGS postásságra kényszerülte. Az egyetememnek köszönhettem, hogy még egy rozsdás bicajt sem kaptam! Borravalókkal együtt a nettó 170 ezret megkaptam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!