Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme egyetemre menni,...

Van értelme egyetemre menni, amikor egy kamionos, szobafestő többet keres a legtöbb diplomásnál?

Figyelt kérdés
A facebookon láttam egy posztot, hogy Magyarországon havi 700 ezerért nincs kamionsovőr. A hozzászólásban volt, hogy szobafestőként ennél többet keres az illető, ileltve, hogy ennek a duplája kellene a kamoinos fizetésnek lenni. Én mérnökin gondolkodom, de kb nincs mérnök ismerősön, aki ennyit keresne és szerintük nem is nagyon lehet, max ha vezető beosztású leszel. Sőt sok középvezető nem keres szerintem 1 milliót. Akkor meg mi értelme van egyetemen tanulni évekig? Ha egy kb bármilyen szakmunkás többet keres? És azért a mérnök nem a legszarabb diploma.
2023. márc. 10. 11:32
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha a jövedelemszerzésnél csak a lehetséges keresetet nézed, nagyon mellé fogsz nyúlni. Többet keres egy szobafestő, mint egy mérnök? Lehet. De van kedved reggel 7-től este 6-ig egy ketteslétra tetején billegve hígítót szívni levegő helyett, hetente hatszor? Vagy egy teherautó fülkéjében gubbasztani két napig kamionstop idején, december végén valahol az árokparton? Kalkuláld be, hogy jó eséllyel 40 évig fogod csinálni azt, amit!
2023. márc. 10. 12:25
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megérte.

Nem akarok vállalkozni. Homeoffice, részmunkaidő, folyamatos fejlődés fontos számomra, mint ahogy a kiemelkedően intelligens kollégák, jó munkakörnyezet, stabil hely, stabil fizetés, kiégés elkerülése (pl változatos, kreatív projektekkel) stb.

És 700-nál magasabb a várható diploma utáni kezdőfizum (nyilván egyetem mellett is dolgozom), de nem ezért jöttem ide, sőt akkor sokkal alacsonyabbra számítottam.

Ezen kívül rengeteg pluszt adott az egyetem. Tudásért mentem elsősorban, de rengeteg élményem, szakmai és személyes kapcsolatom van onnan. Nekem megérte.

Ha valakit csak a pénz motivál, akkor nem egyetemre kell mennie, hanem bordélyházba.

2023. márc. 10. 13:02
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jelenleg mérnökként havi 3-4k euro marad a zsebemben

És nem értek semmihez

2023. márc. 10. 13:03
 14/51 anonim ***** válasza:
92%

Igazad van, nincs értelme egyetemre menni. Elvégre kamionosként meg festőként is tudsz egymilliót keresni.

Ja, bocs, én megcsináltam az egyetemet. Többet keresek, mint 1 millió. Otthonról, nyugisan. Nem kell 12 hónapból 10-et a családomtól távol tölteni, mint egy kamionosnak és nem kell létrára mászkálnom és szívnom a port, mint egy festőnek. De persze, nem volt értelme a diplomának...

2023. márc. 10. 13:16
 15/51 anonim ***** válasza:
51%
Jobban keresnek, de ezen kívül semmi más nem szól mellettük, mert hogy nem kényelmes munkák az 100.
2023. márc. 10. 13:38
 16/51 anonim ***** válasza:
80%

Egyen kerdese. Nincs jo "keplet". Aki elvezi a fotelbol laptoprol potyoreszest, az nyilvan azt reszesiti elonyben. Aki meg szereti es birja a fizikai munkat es nem banja ha koszos lesz, az meg sosem fog tavmunkaban szellemi munkat vegezni, igy nyilvan nem azt osztja.

En probaltam mindkettot. Tesztelo vagyok (ami nem fejlesztes de a munka jellege es a keretrendszer (scrum) hasonlo), es voltam villanyszerelo, szervizes is. Utobbit sokkal jobban szeretem csinalni, ha epitoipari villanyszerelesrol van szo, kifejezetten elvezem. A home officet nem szeretem, a tesztelest sem. Alkalmazottkent 5-600 ezret keres egy villanyszerelo 168 oraban, egyre tobb cegnel teljes bejelentessel. Ezt 2 szombattal meg 4-5 12 oras muszakkal fel lehet tolni 800-850 nettora, a felelossegvallalas minimalis. Tesztelessel meg 800-1100 nettot keresel cegtol fuggoen, tulora nelkul, 0 felelosseg. Kb. ennyi a kulonbseg. Nekem most az a havi 2-300 eft differencia kell, amig ki nem rugnak elvergodok. Ha belfoldon brutto 1,1-1,2m alap bert kifizetnenek a villanyszerelesert, soha tobbet nem dolgoznek pemzert szamitogeppel.

Vallalkozni nem szeretnek mint villanyszerelo, tul nagy felelosseg.

De ezernyi mas diplomas es kozepfoku szakma van, az aranyok valtozhatnak mindket oldal elonyere, rovasara.

2023. márc. 10. 13:40
 17/51 anonim ***** válasza:
77%
Programozo, hidd el egesznap 2-3 orat dolgozni, netto 1-2 millioert jobb mint kamionnal jarni sose unnepelni sose hetvegezni gyerekedet nem latni stb...
2023. márc. 10. 13:45
 18/51 anonim ***** válasza:
88%
Hol keres egy villanyszerelő 5-600 nettót? Pesten? Csak azért,mert nálunk (Borsod) 200-250 az alapbér.
2023. márc. 10. 13:59
 19/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. márc. 10. 14:03
 20/51 anonim ***** válasza:
100%

Mérnöki fizetés a szakmai tapasztalattól függően exponenciálisan nő, míg a festő, kamionos nem fog tudni ennyivel magasabb bért kialkudni, hiszen nincs mire. Mérnök és mérnök között is van különbség, nem keres ugyanannyit egy közlekedés mérnök, avagy ITs.

Mérnök vagyok, kényelmes napi 8 munkaórával, el se kell hagyni az otthonom. Pár év alatt megduplázódott a fizetésem és ez csak nőni fog. 3-5 év szakmai tapasztalat után egy jó villamosmérnök avagy mérnök infós fizetése munkaórára vetítve jobb, mint egy kamionosé. Ha pedig hajcsár vagy és hasonló munkaórát szeretnél dolgozni több pénzért, lehetsz ugyanúgy vállalkozó.

2023. márc. 10. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!