Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme egyetemre menni,...

Van értelme egyetemre menni, amikor egy kamionos, szobafestő többet keres a legtöbb diplomásnál?

Figyelt kérdés
A facebookon láttam egy posztot, hogy Magyarországon havi 700 ezerért nincs kamionsovőr. A hozzászólásban volt, hogy szobafestőként ennél többet keres az illető, ileltve, hogy ennek a duplája kellene a kamoinos fizetésnek lenni. Én mérnökin gondolkodom, de kb nincs mérnök ismerősön, aki ennyit keresne és szerintük nem is nagyon lehet, max ha vezető beosztású leszel. Sőt sok középvezető nem keres szerintem 1 milliót. Akkor meg mi értelme van egyetemen tanulni évekig? Ha egy kb bármilyen szakmunkás többet keres? És azért a mérnök nem a legszarabb diploma.
2023. márc. 10. 11:32
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
88%

Kamionos egyáltalán nem keres jól. A teljes munkaidőt számold úgy, hogy az otthonod ajtaját becsukod, elmész dolgozni, itt indul a stopper és mikor újra otthon vagy addig méred.

Iszonyú szar órabér fog kijönni.

Mert, hogy nettó 700-800-900 ezret kamionosok úgy keresnek, hogy havi 3 hetet családtól távol vannak.

Nekem kb ugyanennyi úgy van meg, hogy csak heti 5*8, kizárólag munkanap dolgozom, minden este és hétvégén egész nap látom a gyerekeim.

2023. márc. 10. 15:14
 22/51 anonim ***** válasza:
80%

"Hol keres egy villanyszerelő 5-600 nettót?"

Ilyenkor mindig abból indulnak ki, hogy ha át akarom úgy rendesen vezetékelni a házam az van 1-2millio és 2-3 hét alatt végez egy villanyszerelo és segédje.

Ilyesmi adatokból szokták levezetni, hogy mennyire jól keres a villanyszerelo.

2023. márc. 10. 15:17
 23/51 anonim ***** válasza:
32%
#18 Barmelyik cegnel, amelyik 3000-3500ft-ot fizet orankent. A facebookos villanyszerelo allas csoportokban rendszeresen van ilyen allas. A lokaciot ott meg tudod nezni. Jellemzoen Pest, Veszprem, Fejer es Gy.M.S. megye.
2023. márc. 10. 15:20
 24/51 anonim ***** válasza:
74%

De tényleg fura ez a szakadék, hogy sokan egy hónapig dolgoznak akár villanyszerelokent is 200 - 300 ezerért.

Nekem meg szükségem lesz villany szerelőre és pár napi munkára többet fogok szerintem fizetni mint azok havi bére 😳

Bárcsak találkozna a két oldal és mindenki jól, jobban járna de ehelyett az van, hogy a bátrak vállalkoznak és meg is kérik az árukat, a szürke eminencias meg gürizik egész hónapban 2-300 ezer forintért, pedig lehet amúgy jó villanyszerelo csak vállalkozni nincs bátorságát, tehetsége.

2023. márc. 10. 15:21
 25/51 anonim ***** válasza:
83%
#24 Semmi ertelme egy alkalmazott havi fizeteset az ot foglalkoztato ceg bevetelevel hasonlitani. Akkor sem ha 200 ezret keres az alkalmazott, meg akkor sem ha 1,5 milliot.
2023. márc. 10. 15:29
 26/51 anonim ***** válasza:
90%
Ugye azt tudod hogy a kamionos milyen áron keres annyit, mennyit dolgozik érte és mi mindent kell érte feladnia? Én tudom és szerintem még alul is vannak fizetve
2023. márc. 10. 16:19
 27/51 anonim ***** válasza:
86%

Egyetemre nem csak pénzért megy az ember. A fő indoknak annak kéne lenni, hogy valakit egy téma nagyon érdekel, így szívesen elméllyedne venne.

A biológus, aki nettó 250 ezerét fog bonyolult munkát végzeni vagy éppen egy tanár nem a pénzért tanul tovább.

Persze ettől függetlenül rengeteg embert pénz motivál és azért megy mondjuk Mérnökinformatikus képzésre, mert mindenhonnan hallja, hogy az informatikusok napi 4-6 óra otthoni munkáért kapnak nettó +1 milliót.

(Ennek mi a valóság alapja az már egy már kérdés, de tényleg jó fizet az átlagnak és sok ember bele esik ebbe a sztereotípiába, nem véltelnül terjedt el)

Szóval ennyire nem egyszerűsítenémm le a dolgot, hogy "nem éri meg egyetemre menni, mert nélküle is lehet jól keresni".

Meg szerintem még az egy fontos érv, hogy nem mindegy, hogy 40 évet a irodában dolgozol le vagy kézimunkával.

Nem mindegy, hogy ha lebénulsz akkor neked lőttek vagy pedig továbbra is tudsz dolgozni home officeból.

Az sem mindegy, hogy gondolkoznod kell munkaközben vagy csak vakon csinálni a megszokott mozdulatokat. Ez teljesen ember függő, de én nem tudnék úgy dolgozni, hogy mentálisan ne erőltetném meg magamat. Halálra unnám magam. Tudom ... mert voltam bolti eladó. Alig bírtam ki a 8 órát eladóként, de most programozóként sokszor észre sem veszem, hogy nap vége van.

2023. márc. 10. 16:27
 28/51 NTBS ***** válasza:
41%
Persze. A tudás hatalom.
2023. márc. 10. 16:41
 29/51 anonim ***** válasza:
55%

8: Nem lehet tudni, hogy amikor végzel, mi lesz a sikerszakma az országban.

Ha most vagy harmadikos gimis (11.), akkor 1 év múlva tudod beadnia jelentkezésedet jogra, ha elsőre felvesznek és minden feszesen sikerül az első határidőre, akkor is 6,5 év múlva kapod az első állásodat.

Ami ha közjegyzőnek vagy ügyvédnek, stb. tanulsz, még évek. Lehet, túlképzés lesz addig jogászból, lehet minden jogász elmegy az országból és csak horvát nyelvtudású jogász kell, nem lehet tudni, milyen társadalom lesz.

Orvos meg 6+3 év után leszel, lehet, csak 15 év alatt sikerül szakvizsgáznod.

Addig egy országban minden létező körülmény megváltozik.

2023. márc. 10. 17:27
 30/51 anonim ***** válasza:
77%
A szobafestőknek idősebb korukra gyakran elkopik a vállízületük, ez egy ilyen foglalkozási ártalom. Aztán mehetnek magánkórházba műttetni, mert az államiban több éves a várólista. Van ilyen ismerősöm.
2023. márc. 10. 17:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!