Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres Svájcba egy jó...

Mennyit keres Svájcba egy jó szobafestő?

Figyelt kérdés

3 éves szakmai tapasztalattal, német nyelvvizsgám is van, folyékonyan beszélek németül, Németországban dolgoztam több mint 1 évet, de hazajöttem és most szeretnék Svájcba költözni.

Festés, mázolás, tapétázás, homlokzati szigetelés, ezekhez értek és napi szinten dolgozok benne.

24 éves vagyok, egyedül mennék ki.

Milyen fizetésre számítsak?

2022. jan. 12. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
39.000 chf kornyeken
2022. jan. 12. 18:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Bruttó 28-32 frank per óra. Kb. a 80 %-át kapod kézhez, mint alkalmazott.

Német társalgási szint feltétlen kell.

2022. jan. 12. 18:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Az nem kevés az ottani árakhoz képest?

Németországban kerestem 2300€ nettót / hó. Heti 5 nap, napi 8 órában, ez volt több is mert sokszor volt túlóra de azt +ba fizették a 2300€ alapfizetésen felül.

Svájcba 3900 CHF-ből nem nagyon lehet megélni nem? Albérletet fizetni mellette azért élni is, és félre rakni is. (Havonta egy 600-800 svájci frankot szeretnék félre rakni)

2022. jan. 12. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom aktuális-e még, én Zürichben élek. Lakás nagyban függ az igényektől. Szoba 600-900CHF, stúdió lakás 800-1300, egy- két szobások 1500+. Kaja szintén nagyon változó, otthon főzés esetén szerintem 1000CHF-ból ki lehet jönni lazán. + Egészségbiztosítás, ez is változó, hogy mennyi.

3900 frankból meg lehet élni, de ha több pénzt akarsz elrakni, akkor javasolnám Bázel környékét és Németbe átjárni vásárolni, na úgy már egész szépen lehet félrerakni. Én diplomásként 5000frankot keresek és sokkal jobban élek belőle itt, mint Budapesten.

2022. márc. 22. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!