Kényszeríthet munkaszerződésmódosításra a munkáltatóm?
6órás munkaviszonyom van, minimális, törvényben határozott emelést kaptam csak. További emelés elkerülése végett felmerült a munkaidőm óraszámának csökkentés, 4 órás munkaviszonyra. Köteles vagyok ezt elfogadni, illetve akarom mondani, ezt megteheti a munkáltató? Elvileg ez nekem hátrányt okoz, hiszen kevesebb ledolgozott időhöz vezet. Hátrányomra, tehát számomra negatív következménnyel járó szerződés módosításához van joga?
Úgy tudom, így szabályellenes, vagy nincs igazam?
Köszönöm a válaszokat, előre is!
Kiegészítés:
Hivatkozhat a munkáltató a jelenlegi válsághelyzetre, nehézségekre, mint indok?
Én is hivatkozhatok erre?
Köszönöm!
Nem vagy koteles elfogadni.
De o erre felmondhat neked. Persze az mt szabalyai szerint. Ha jar akk végkielégítés. Plusz felmondasi ido melynek feletol fel kell mentenie.
Köszönöm!
Akkor ezek szerint az én hátrányomra, de vagy elfogadom, vagy felmond nekem.
Hát, ez igencsak igazságtalan.
Azt hittem, hogy úgy nem lehet szerződést módosítani hogy a munkavállalót hátrány érje emiatt bármiben.
Amúgy ez bevett gyakorlat? Ez tisztességes eljárás?
Nekem nem tűnik korrektnek.
Mi tehetek én, ha ez nekem nem tetszik és nem akarom elfogadás?
A felmondáson kívül, persze.
Egy kirúgás, mint így azért erős. Ahhoz indok kell, ráadásul bizonyítható. Elbocsátás gondolom szintén indokolt esetben, még a gazdasági nehézségekre hivatkozva is.
Bíztam benne, hogy esetleges szakmai hozzászólás is lesz, talán hr-es.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!