Köztisztviselőknél, főiskolát-egyetemet végzetteknél tnyleg az van, hogy az alapilletményt, ami most bruttó 296 ezer ft, azt 3,1 szoros szorzóval kezdik, vagyis kb bruttó 900 ezer ftal?
Nem alapilletmény, hanem az "illetményalap", ami 2008 óta nem vátozott. 38.650 ft.
Így már egészen másként hangzik a 3,1-es szorzó?
Ha 1,3-as lenne a szorzód, akkor az illetményed:
38.650 x 1,3 = 119.815 forint bruttóban.
Mivel ez az összeg nem éri el azt, amit minimumként meghatározott kormányunk, ezért arra a minimum összegre felemelik ezt a kis pénzecskét.
Várunk szeretettel mi is. Mindig van felvétel.:)
"Én most csak a sima kisvárosi "
Nem tudok róla, hogy lenne külön kisvárosi, nagyvárosi, falusi, tanyasi, pusztai köztisztviselői bér...
Ha kíváncsi vagy 8 év közigazgatásban eltöltött munkaviszony után a fizetésem egészen a nettó 217 ezer forintot éri el. Pótlék nincs, vagyis deee kiegészítik a minimálbérre és hazudok, kb br. 20 ezer forint önkormányzati kiegészítés van. Cserébe 7 költségvetési szervet könyvelek, adatszolgáltatok, gyártom a statisztikát, nyilvántartom a vagyont és hozzád hasonló bátor harcosokat tanítok be, akik hamar dobbantanak, amikor rájönnek, hogy itt nincs tejben, vajban fürdés.
De ahogy mondták, várunk szeretettel.
Hát igen 9 - es!
Én sem vagyok éppen elkényeztetve a nettó 250 ezres fizummal, polgármesteri hivatalban dolgozó (jogi szakvizsgás) jogászként, amiért szerződést írok, jogi tanácsot adok, belső szabályzatot, állásfoglalást véleményezek, közbeszerzési eljárásban látom el a jogi feladatokat - ami jelzem, külön szakterület még a jogásznak is, közgyűlési előterjesztést készítek, adatszolgáltatást végzek és minden agymenését kezelem a (nem jogász végzettségű) jegyzőnek.
A 45 évemmel már nem tudok máshova elmenni, hiába van joggyakorlat és élettapasztalat, a "fiatalos csapatba" nem férek bele, mert már nem eszem meg a munkáltatók minden f@szságát, és már nem is vagyok sem "elhivatott", sem "motivált".
De, most keresünk új embereket....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!