Bér félreértés? Ezek után van értelme folytatni?
Egy állásinterjún a hr-es a bérigénynél rákérdezett, hogy akkor mi a bérigényem, ugyanis a honlapjukon nettóban adtam meg (így lehetett), míg az önéletrajzon bruttóban.
A kettő egyébként fedi egymást, nincs gyerekem se egyéb kedvezményem. Ám szerinte nem, mert akkora bruttónak a nettója szerinte magasabb, kb 50 ezerrel alacsonyabb, ami irreálisan kevés járulék. Felhívta a figyelmem, hogy ahol hasonlóan kérik erre figyeljek oda.
Mikor eljöttem rögtön felcsaptam több bérkalkulátort is, mind engem támasztott alá.
Ha esetleg hívnak második körre van értelme olyan céghez ahol a hr nincs tisztában a bérszámfejtés alapjaival?

10: Akkor ez nem munkaviszony!
Nem lesz munkaszerződés, megbízási szerződés lesz.

"Felhívta a figyelmem, hogy ahol hasonlóan kérik erre figyeljek oda."
Itt van!
Hogyan kérik?
Ez a HOGYAN a foglalkoztatás jogi módjára vonatkozik, ha csak ennyit mondott!
14. "Ahol hasonlóan kérik" alatt azt értette, hogy sok vállalat karrier oldalán van egy adatlap ami kb.ugyanazokat az infokat tartalmazza, mint egy önéletrajz, köztük itt kell megadni egy bérsávot is. Náluk ez volt nettóban(, ami szerintem hülyeség, mert a nettó egyéni helyzettől függ).
Nem vagyok vállalkozó, normál munkaviszony lenne. Inkább amire még gondolni tudok a "borítékos" módszer.

"bruttó 1 milliónak a nettója 950.000"
Ez számomra egyértelműen katás (megbízásos alvállalkozóis) munkaviszony...
A Kata havi adója 50.000 kereken.
Ingatlanbiznisz a meló?

Remélem azt vágod, hogy itt nincs minimálbér se alapbér, szóval ha eladsz lesz fizetésed (de még azzal is elfuthatnak), ha nemcsinálsz semmit hasznot egész hónapban akkor csak a minusz 50 ezer lesz a hónap végére.
Nem gáz ez a munkaviszony, csak akkor, ha eladhatatlan a kínálatuk, plusz a megbízás ürügyén mindenféle irodai szöszmösz tennivalót a nyakadbavarrnak, ami után nincs "költségtérítés" aztán akkor gyakorlatilag ingyen melózol..
Nem értékesítő munkakör se MLM :D nem is értem hogy mentünk el ebbe az irányba.
Diplomás pénzügyi állás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!