Tavaly októberben kaptam egy írásbeli megrovást a munkahelyemen. Ma pedig egy újabb írást, amiben erre a megrovásra hivatkozva megvonják 3 havi cafeteria-keretemet. Hat 6! perccel hamarabb mentem el a munkahelyemről egy félreértés miatt. Jogos ez?
Most hat, vagy hat faktorialis? Nem mindegy...
Amugy meg jogos, ne menj el elobb, se egy perccel se hat perccel.
Jogos. Két írásbeli után már ki is rúghatnak. Lehet, hogy erre játszanak.
Nem tudom, mi a munkád, miben számít ez a 6 perc. Nálunk nem lenne gond. De ha pl. a főnök kéri, hogy semmiképp se menj el előbb és te mégis elmész, az már gond.
Szóval a konkrét eset ismeretének hiányában nehéz véleményt mondani.
De a megrovás jogos. Csak nem biztos, hogy helyes volt ezt alkalmazni, mármint ha az emberi oldalát nézzük.
Ez jogilag teljesen korrekt.
Van egy munkaszerződésed, amiben meg van határozva a munkaidőd. Te ezt a szerződést megszegted, ráadásul nem először.
Próbálod magad mentegetni, de mégis milyen félreértés lehet ez, mikor az óra egy teljesen egyértelmű mérőműszer?
Az, hogy 15.00-kor vagy 14.54-kor lépek ki a kapun, nem félreértés.
Lehet sokféleképpen nevezni, sunnyogásnak, bambaságnak, szándékos lelépésnek, de félreértésnek semmiképp.
nem nem jogos! rohadjanak meg ott ahol vannak. Gondol azt, mikor 30 órával előbb vagy bent, vagy mikor 2 órával később jössz el, akkor nem szól senki semmit. Jelenlétibe sem kerül be.
Hányingerem van az ilyen sz@rrágó munkáltatóktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!