Bér félreértés? Ezek után van értelme folytatni?
Egy állásinterjún a hr-es a bérigénynél rákérdezett, hogy akkor mi a bérigényem, ugyanis a honlapjukon nettóban adtam meg (így lehetett), míg az önéletrajzon bruttóban.
A kettő egyébként fedi egymást, nincs gyerekem se egyéb kedvezményem. Ám szerinte nem, mert akkora bruttónak a nettója szerinte magasabb, kb 50 ezerrel alacsonyabb, ami irreálisan kevés járulék. Felhívta a figyelmem, hogy ahol hasonlóan kérik erre figyeljek oda.
Mikor eljöttem rögtön felcsaptam több bérkalkulátort is, mind engem támasztott alá.
Ha esetleg hívnak második körre van értelme olyan céghez ahol a hr nincs tisztában a bérszámfejtés alapjaival?

Igen, persze, tévedhetett.
Értem, hoy yez egy red flag, de futnék még egy kört, ha más negatívum nem szúrt szemet.

Ha nem a hr-re jelentkeztél, akkor nem a hr-essel fogsz napi szinten együtt dolgozni. Így az, hogy ő éppen mennyire hülye vagy nem hülye nem releváns a munka szempontjából szerintem.
De ragaszkodj az általad írd bruttó bérhez, hogy ne verjenek át.

Igen, kkv, hazai cég. Emiatt is vannak fenntartásaim. Valójában csak kíváncsiságból küldtem el a jelentkezésemet, de ezzel indított ami nagy - nálam.
Persze csak hr-es, nem vele fogok dolgozno, de akkor is. Szerintem a hr-en ez alapvető hiányosság.

Mindegy kivel dolgozol a Hr intézi a bérügyeidet, szóval nem mindegy!
Nekem párom csak sima admin/recepciós, de ő tartja a kapcsolatot a könyvelővel is, és ővele intéztetik a bérpapirokat is és a szabadságot is.
Szerintem itt is ez lehet a gixer, lehet a könyvelő nézett be valamit és az egész bérkeretet rosszul kommunikálták ki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!