Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bér félreértés? Ezek után van...

Bér félreértés? Ezek után van értelme folytatni?

Figyelt kérdés

Egy állásinterjún a hr-es a bérigénynél rákérdezett, hogy akkor mi a bérigényem, ugyanis a honlapjukon nettóban adtam meg (így lehetett), míg az önéletrajzon bruttóban.

A kettő egyébként fedi egymást, nincs gyerekem se egyéb kedvezményem. Ám szerinte nem, mert akkora bruttónak a nettója szerinte magasabb, kb 50 ezerrel alacsonyabb, ami irreálisan kevés járulék. Felhívta a figyelmem, hogy ahol hasonlóan kérik erre figyeljek oda.

Mikor eljöttem rögtön felcsaptam több bérkalkulátort is, mind engem támasztott alá.

Ha esetleg hívnak második körre van értelme olyan céghez ahol a hr nincs tisztában a bérszámfejtés alapjaival?

2023. jan. 24. 10:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, persze, tévedhetett.

Értem, hoy yez egy red flag, de futnék még egy kört, ha más negatívum nem szúrt szemet.

2023. jan. 24. 10:56
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem a hr-re jelentkeztél, akkor nem a hr-essel fogsz napi szinten együtt dolgozni. Így az, hogy ő éppen mennyire hülye vagy nem hülye nem releváns a munka szempontjából szerintem.

De ragaszkodj az általad írd bruttó bérhez, hogy ne verjenek át.

2023. jan. 24. 10:59
 3/25 anonim ***** válasza:
89%
Mi ez, valami hulladek kkv? Mar eleve az red flag, hogy netto berigenyt kernek.
2023. jan. 24. 11:00
 4/25 A kérdező kommentje:

Igen, kkv, hazai cég. Emiatt is vannak fenntartásaim. Valójában csak kíváncsiságból küldtem el a jelentkezésemet, de ezzel indított ami nagy - nálam.

Persze csak hr-es, nem vele fogok dolgozno, de akkor is. Szerintem a hr-en ez alapvető hiányosság.

2023. jan. 24. 11:08
 5/25 anonim ***** válasza:
4%
Melyik volt ez a cég?
2023. jan. 24. 11:08
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
Bérigényt mindig bruttó adunk meg.
2023. jan. 24. 11:19
 7/25 anonim ***** válasza:
73%

Mindegy kivel dolgozol a Hr intézi a bérügyeidet, szóval nem mindegy!

Nekem párom csak sima admin/recepciós, de ő tartja a kapcsolatot a könyvelővel is, és ővele intéztetik a bérpapirokat is és a szabadságot is.

Szerintem itt is ez lehet a gixer, lehet a könyvelő nézett be valamit és az egész bérkeretet rosszul kommunikálták ki.

2023. jan. 24. 11:20
 8/25 anonim ***** válasza:
45%
Aki interjúztat annak valszeg semmi köze a bérszmfejtéshez.
2023. jan. 24. 11:21
 9/25 anonim ***** válasza:
44%
Nincs!
2023. jan. 24. 12:05
 10/25 A kérdező kommentje:
8. elképzelhető. Ugyanakkor, ha kér bérigényt és van beleszólása, hogy a pályázó belefér-e a bérkeretbe, akkor illene képben lennie. Ami zavart, hogy teljes meggyőződéssel állította, hogy neki van igaza és pl.br.1 milliónak a nettója nettó 950 ezer ft.
2023. jan. 24. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!