Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiírhatok számlát bárkinek,...

Kiírhatok számlát bárkinek, ha nincs vállalkozásom?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy jó néhány 16 éves gyerek online marketinggel és így keresnek pénzt vállalkozás vagy bármi nélkül.

Ki lehet állítani legálisan bárkinek egy számlát, ha nem vagyok se 18 éves és nincs vállalkozásom se, de úgy konkrétan semmi, csak egy hétköznapi tanuló ember.

2023. jan. 22. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Nem, ha nem vagy minimum egyéni vállalkozó, akkor nem tudsz számlát adni.

16 évesen, vagy a szülőn keresztül lehet legálisan csinálni, vagy zsebbe fizetnek.

Illetve cégek tudnak alkalmazni diákszövetkezeten keresztül fizetésért.

2023. jan. 22. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Számlát, nyugtát csak adószámmal lehet kiállítani. Adószám nélkül ezeket nem is lehet megvásárolni a nyomtatványboltban.

16 éves fiatal már lehet adószámos magánszemély (törvényes képviselő hozzájárulásával). A törvényi szabályozás szerint egyéni vállalkozó nem lehet, de az adószámos magánszemélykénti gazdasági tevékenységet nem tiltja jogszabály.

Valamint 16 évesen már lehet céget is alapítani (törvényes képviselő hozzájárulásával), annyi megkötéssel, hogy a kiskorú nem lehet a gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja.

2023. jan. 22. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Áfacsaláshoz állíthatsz-e ki törvényesen kamuszámlát??? A válasz NEM!
2023. jan. 22. 13:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Emiatt a srác miatt kérdeztem:

[link]

Gondolom függ is hol él az ember, de a lényeg, hogy muszáj vállalkozásomnak lennie, hogy számlát kiállíthassak legálisan.

Egyébként felnőttkorú vagyok csak most csöppentem bele ezekbe a témákba és, hogy tisztábban lássam a dolgokat.

2023. jan. 22. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
Hogy a bánatban adhatnál számlát, amikor még venni sem tudsz a boltban?
2023. jan. 22. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!