Válaszút előtt állok, valamelyik irányba el kell induljak, de nehéz a döntés, kíváncsi lennék laikusok véleményére?
Tehát, asztalos vagyok, alkalmazottként megkeresek 300.000ret, de sajnos a rossz állapotú házam, a lakáshitel, a gyereknevelés, a rendszeres kiadások és párom havi 200ezre mellett szart sem ér ez a pénz, egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre,
Kb 2 lehetőséget látok magam előt:
1. Saját műhely létrehozása itthon, nos kb 2millió hitelből tudnék építeni egy 36négyzetméteres kis műhelyt, ahol tudnék panelkonyhákat, gardrobokat, ilyesmi munkákat vállalni, természetesen egy ilyen mühely nem tud hivatalosan működni, szóval a számlázás az kacifántosan de megoldható, van rá kiskapu.
Így havi 3-400al ki lehetne egészíteni a keresetemet, de így konkrétan reggeltől ájulásig munka lenne, előbb a főállásomnál aztán otthon. Nameg ehhez is hitel kell, szóval amíg nem indul be a vállalkozás addig egy plusz törleszteni való…
2. Elmegyek ausztriába ahol egy átlag asztalos 2000-2600euro közt keres, az én tudásommal be merném lőni a 2600as szintet, de ez esetben messze lennék a családtól, a gyerektől (13éves) ellenben igaz messziről de meg tudnám őket támogatni rendesen.
Nem dolgoznám halálra magam, lehúznám a napi 8-9 órácskámat, aztán utána este ellenék mint hal a vízben. Legritkábban pedig 2-3hetente haza tudnék jönni. De amint tudok venni egy értelmes autót, akár minden hétvégén “csak 400km”
Szóval szerintetek melyik a jobb döntés?
Szerintem megadtad magadnak a választ /2. opció/.
Tényleg most itthon nem érdemes belevágni vállalkozásba, még rosszabb lenne, most csak vegetáltok de ha nem lenne megrendelés akkor igazi nagy bajban lennél. Csak megsúgom én Szlovákiába járok át dolgozni és jobban keresek a szakmámban (villamosipar) mint itthon, plusz euróban kapom itt is a fizetést.
1. Saját műhely
Eleinte dolgozol te ott, aztán felveszel alkalmazottat. Később a gyereknek is lesz mit átvenni. Ne hagyd itt a családodat, ki tudja mire jönnél vissza...
Ismerek asztalosokat, mindkettő a főállása mellett maszekol, mert főállású vállalkozóként nagyon nem érte meg nekik!!
Én a 2. opciót ajánlom neked, de úgy, hogy miután megvetetted a lábadat Ausztriában, vidd ki a családodat is és jó életetek lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!