Miért népszerű ennyire a pszichológia szak?

"A magas pontszámok meg azért vannak, mert nem való mindenkinek és már ezzel is jó eséllyel szűrik ki kerülhet be. De az olyan szakok amivel jól lehet keresni mindig magas pontszámmal működtek (orvosi, jogi stb)."
A pontszám azért magas, mert sok a jelentkező. Nem kell ezt túldimenzionálni.

A képzés nagy része nem államilag támogatott, értelemszerűen mindent saját zsebből kell állnia annak, aki szeretne előrébb jutni a karrierjében.
Egyébként én kutatok, 10 évet jártam egyetemre, nem mondanám, hogy jobb volt vele párhuzamosan dolgozni, mint csak szimplán dolgozni. Egyesek nagyon el vannak tévedve azzal, hogy azt mondják, hogy a tanulás könnyebb. Szerintem kényelmesebb lett volna aktát tologatnom hresként (5 év tanulás után), mint kísérleti személyek és szaklap-megjelentetések után gályázni (10 év tanulás után), de te tudod.

"addig sem kell elmenni dolgozni"
Remélem az orvosaidra is ezt mondod, akik szintén 10-12 évig csak tanulnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!