Egyrészt, mert érdekes, másrészt, mert nagyon "értelmiségi" hangzása van.
Illetve, nyilván senki nem úgy áll neki, hogy 200 000-ért céges, vagy iskolapszichológus lesz, hanem mindenki jólmenő praxisban képzeli el magát.
Az más kérdés, hogy ez hány embernek valósul meg aztán.
2020. máj. 30. 12:01
2/9 anonim válasza:
Mert 18 évesek döntenek a felvételiről, ahol a fiatalok kérharmada döntési válságban van, és ilyenkor találnak rá az önismereti tesztekre, videókra, stb. Ezenkívül azért, mert van 2 jó barátod, akivel szeretsz lelkizni, azt hiszed, hogy neked ez nagyon megy. Harmadrészt, aki nem akar orvos lenni, de érdekli a biosz, vagy jó angolból, stb. bölcsészkaron kevés életképes szak van. A másik életkor, amikor ez népszerű, 30-40 év között, másoddiplomaként, amikor életközepi válságban magukat keresik az emberek, és azt gondolják, hogy aki pszichót végzett, az magán is tud segíteni. Elképesztően sokan szorulnának pszichológusra pszichó karon. Meglepődnél.
2020. máj. 30. 14:25
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Még jöhet vélemény.
OFF
2-es válaszoló, kérlek legközelebb kerüld, hogy E/2-ben írod meg a válasz egy részét, mert nem ismersz, tehát nem tudhatod, hogy milyen vagyok. Tudom, hogy általánosítani akartál, de akkor E/3-ban tedd legközelebb. Így személytelenebb lesz. És nem sértésnek szántam, ahogy gondolom te se! :)
2020. máj. 30. 14:33
4/9 anonim válasza:
Nem annak szántam. De ha valamiért érzékenyen érint, akkor érdemes megkérdezned magadtól, mire tapintottam rá véletlenül. (Ha már pszichológia...)
2020. máj. 30. 15:00
5/9 A kérdező kommentje:
Arra, hogy nem szeretem, ha olyasvalakinek néznek, aki "rohan a tömeg" után. Ha érted, hogy értem. Nem tekintek magamra különleges hópiheként, de nem szeretem, ha úgy húznak rám valami általánosítást, hogy egy, nem igaz, kettő, nem ismer az illető. ;)
2020. máj. 30. 15:09
6/9 anonim válasza:
Miért érdekel mások véleménye ennyire? A válaszoló nem mondta hogy a tömeg után mész, a szájába adtad a szavakat. Ez a hópihe biztos egy elnyomott érzés feltörekvése lesz kedves kérdező, érdemes lenne pszichológushoz menni!
2020. máj. 30. 15:56
7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
Hol mondtam, hogy érdekel a véleménye? Megkértem, hogy ne E/2-ben írjon olyanról, amiről nincs fogalma, mert igenis zavaró.
És köszönöm a kéretlen tanácsod, de magam is el tudom dönteni mikor forduljak szakemberhez. :)
Ha már itt vagy, válaszolhatnál a kérdésre is.
2020. máj. 30. 16:02
8/9 anonim válasza:
Nem értem miért kell ennyire lenézni azt, aki pszichóra megy. És kedves első, én pont iskolapszichológusként képzelem el magam egyetem után.
A kettes válaszoló alapján meg azt nem értem, miért szégyen, ha valaki "pszichológusra szorul"? Megsúgom, a diplomához kötelező is pszchiológushoz járni rendszeresen (ez egyébként egy olyan aspektusa a szaknak, amit nem nagyon reklámoznak, pedig nem kevés pénz sajnos).
A kérdéssel kapcsolatban szerintem részben igaza van a 2. válaszolónak, azonban a lenéző stílusával nem tudok azonosulni. Valamilyen belső frusztrációja lehet a pszichológus hallagók felé:D
2020. jún. 2. 12:09
9/9 anonim válasza:
Nem mondtam, hogy szégyen, csak azt, hogy aki rosszul van, az először magán segítsen. Pszichológiára jártam 3 évet és otthagytam. Innen származik a tapasztalatom. Érzelmileg instabil volt a társaság egy jelentős része. A belső frusztrációm, amit érzel, az egy komoly csalódás a szakma iránt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!