Miért ilyen igazságtalan az élet? Többi lent.
Volt általánosan egy osztálytársam,rossz tanuló volt, magatartása is nagyon rossz volt, középiskolát abbahagyta, csak 8 altalánosa van.
Én mindig jó tanuló voltam, ötösre érettségiztem, főiskolai eredményem is kiváló. Jelenlegi fizetésem nettó 330e Ft. Albérletben élek, autóm nincs, megtakarításom se.
Ellenben az osztalytarsamnak már 3 ingatlanja nagyobb értékű autója van. Anyukám a bankban dolgozik, pont nála volt intézni valamit és 45millio Ft van neki állampapírban. Bérelt egy büfét és azt üzemelteti. De nem tanult semmit, csak OKJ- S tanfolyamra ment el, ahol tanulni se kellett csak fizetni, mindenkit átengedtek..
Ezért semmi értelme nem volt ennyi időt pazarolni a tanulásra
Én a komolytalan - Gazdag pap, szegény papa c. könyv - helyett valóságosabb anyagokat ajánlanék.
- N. Gregory Mankiw: A közgazdaságtan alapjai.
- Pénzügyi alapozást tekintve meg a kiszámoló akadémiát (youtube).
- Mélyedj el a döntés tudományában.
- Mélyedj el a kérdezés tudományában.
- Vállalkozó ismereteknek is használd veheted.
- Nagyon ajánlom az értékelemzés módszerét.
Szerintem a kérdezőnek nem lesz nehéz.
Annyi, hogy időigényes. Viszont célspecifikusak.
Annyi kérdező, hogy lelkigyakorlatoznod is kellene.
Mert a siker egyik alapja, a megfelelő lelki beállítódás.
Itt kezdeném hogy az hogy valaki 8 általánossal idáig el tud jutni ahhoz nagyon nagy szerencse kell és az esetek 99.9% ban nem fog eljutni ide a legtöbb ember(magasabb végzettséggel sem)
Viszont, az hogy te végigmagoltad a tanulmányaidat, nem jelenti azt hogy te sikeres leszel az életedben.
A sikerhez az akadémiai tudás önmagában nem elég.
Először is olyan szakmát kell választanod amiben van lehetőség és nem csak papírt ad a kezedbe(khm szabadbölcsész)
Másodszor fejlesztened kell magadat, mind a területeden mind pedig a saját szociális képességeiden. A networking fontos dolog például.
Harmadszor ambíciózusnak kell lenned, igenis hogy hajtanod kell előre magadat, nem punnyadhatsz meg az első állásodban, majd csodálod hogy nem jutsz előre.
És persze szükséges a szerencse is, de próbáld meg megteremteni a daját szerencséd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!