Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen igazságtalan az...

Miért ilyen igazságtalan az élet? Többi lent.

Figyelt kérdés

Volt általánosan egy osztálytársam,rossz tanuló volt, magatartása is nagyon rossz volt, középiskolát abbahagyta, csak 8 altalánosa van.

Én mindig jó tanuló voltam, ötösre érettségiztem, főiskolai eredményem is kiváló. Jelenlegi fizetésem nettó 330e Ft. Albérletben élek, autóm nincs, megtakarításom se.

Ellenben az osztalytarsamnak már 3 ingatlanja nagyobb értékű autója van. Anyukám a bankban dolgozik, pont nála volt intézni valamit és 45millio Ft van neki állampapírban. Bérelt egy büfét és azt üzemelteti. De nem tanult semmit, csak OKJ- S tanfolyamra ment el, ahol tanulni se kellett csak fizetni, mindenkit átengedtek..

Ezért semmi értelme nem volt ennyi időt pazarolni a tanulásra

2023. jan. 5. 17:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
ajánlom olvasásra a "gazdag papa, szegény papa" című könyvet, kezdetnek.
2023. jan. 5. 18:47
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

Én a komolytalan - Gazdag pap, szegény papa c. könyv - helyett valóságosabb anyagokat ajánlanék.

- N. Gregory Mankiw: A közgazdaságtan alapjai.

- Pénzügyi alapozást tekintve meg a kiszámoló akadémiát (youtube).

- Mélyedj el a döntés tudományában.

- Mélyedj el a kérdezés tudományában.

- Vállalkozó ismereteknek is használd veheted.

- Nagyon ajánlom az értékelemzés módszerét.

2023. jan. 5. 19:37
 13/21 anonim ***** válasza:
91%
12-es, nehéz lesz ez így elsőre szerintem:)
2023. jan. 5. 19:46
 14/21 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem a kérdezőnek nem lesz nehéz.

Annyi, hogy időigényes. Viszont célspecifikusak.

Annyi kérdező, hogy lelkigyakorlatoznod is kellene.

Mert a siker egyik alapja, a megfelelő lelki beállítódás.

2023. jan. 5. 19:51
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Az élet nem igazságtalan.Az élet fair.
2023. jan. 5. 20:16
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
#9 Ez pontosan igy van. En msc-n fogtam fel, mikor hasonlo kerdesekbe botlottam, mint most a kerdezo. Mindig a nagytoke kiszolgalasara nevelnek, mar az iskolaban. A munkahelyen pedig vegkepp. Puzser (akit minden szempontbol megkerdojelezek, de most nem ez a lenyeg) egy borzaszto jo eloadast tartott errol a cegnel, motivacio cimszo alatt. A cegvezetes eldontotte, hogy tobbet azt az embert nem hivjak. 😄 Tul nagy fenyerore dimmelte azt a bizonyos lampat.
2023. jan. 5. 20:48
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Itt kezdeném hogy az hogy valaki 8 általánossal idáig el tud jutni ahhoz nagyon nagy szerencse kell és az esetek 99.9% ban nem fog eljutni ide a legtöbb ember(magasabb végzettséggel sem)

Viszont, az hogy te végigmagoltad a tanulmányaidat, nem jelenti azt hogy te sikeres leszel az életedben.

A sikerhez az akadémiai tudás önmagában nem elég.

Először is olyan szakmát kell választanod amiben van lehetőség és nem csak papírt ad a kezedbe(khm szabadbölcsész)

Másodszor fejlesztened kell magadat, mind a területeden mind pedig a saját szociális képességeiden. A networking fontos dolog például.

Harmadszor ambíciózusnak kell lenned, igenis hogy hajtanod kell előre magadat, nem punnyadhatsz meg az első állásodban, majd csodálod hogy nem jutsz előre.

És persze szükséges a szerencse is, de próbáld meg megteremteni a daját szerencséd

2023. jan. 5. 23:02
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
Egyszeru, a sulis jegyeknek semmi koze az eletkepesseghez.
2023. jan. 6. 06:38
 19/21 anonim ***** válasza:
59%
Mert nem azon múlik az élet mennyit tanulsz, hanem hogy hová születsz. Az élet nem igazságos, nem erről szól. Volt nekem is olyan osztálytársam, aki 2esekkel bugdácsolt át az ált.-oson, majd lett egy szakmunkása és éttermet vezet. Miért? Mert a szülei jómódúak voltak és a gyerekük bármit meg tehetett, felelőség mentesen. Minek tanuljon ha van mit átvennie? Volt olyan osztálytársam is, aki szintén végig linkeskedte az iskolai éveket és ő is üzletvező lett 18 évesen. Hogyan? Úgy hogy a szülei üzletemberek voltak és volt üzletük, több vállalkozásban is benne voltak. Ennyire egyszerű. Ha te egyszerű munkás emberek gyereke vagy, akkor neked marad a küszködés és a közelébe sem jutsz annak, aki egy üzletember vagy egy bankár, vagy vezérigazató gyerek jut. Ennyi.
2023. jan. 6. 08:24
 20/21 anonim ***** válasza:
45%
te jól tudtál magolni, neki meg lehet hogy voltak m,ás kompetenciái, emberismeret, bátorság, helyzetfelismerés, te most tényleg azt hitted, hogy a jól magoló cuki kis robotok egy ponton szárnyra kapnak, kifejlődik bennük a kreativitás és a problémameglodás, és jók lesznek bármire is?
2023. jan. 6. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!