Miért jellemzô ez? Miért ilyen igazságtalan az élet?
Mi akik sokat tanultunk,képeztünk magunkat(én mérnök vagyok),sokszor nem akarjàk a cégek megadni a magas fizetést több év tapasztalattal,pl 6 év,és amikor bemondok egy bérigényt huzzàk a szàjukat.
És közben meg sok kis huszonéves kiscsaj mind Merciben pöffeszkedik,meg ilyen olyan Loui Vuiton,Gucci,meg luxus nyaralàsok.
Ugyanezt làtom 20-n éves romàknàl,pedig nem hinném hogy sikeres céget alapított meg elvégzett egy MBA szakot.
Én ezzel szemben teperek,és hatszor annyi energiàt fektetek bele a dolgokba,és nekem mégsincs még ilyen bôségem pedig rengeteget teszek érte,de mégsincs két heti luxus nyaralàs,nincs Mercim.
Nem panaszkodàsnak írtam,mert tudom elérem csak mégis zavar,hogy sok fiatal cigàny meg kiscsaj olyan élményeket kocsikat szerzett hogy lesek.
Régen amikor 20-as éveim elején voltam 2-3 ezer forintot pakolgattam egyik zsebembôl màsikba.
És amikor làtom mint amit fent írtam a szívem szorul össze,hogy mit rontok el,hogy én még nem tartok ott,pedig nem vagyok màr olyan fiatal,7 év tapasztalatom van a területemen(IT).
Errôl beszélek :)
Meg a sok 20-n éves sràcról akik konkrétan Audikban ülnek,meg Mercikben.
Nem ez a lényeg,hanem,hogy rengeteg szinte gyerek még fiú/lány ül jobbnál jobb autókba meg utazgat olyan helyekre ahol minimum 5-6kiló egy heti nyaralás.
Ezek csak példák,és,hogy miért van ez,hogy elvileg mi jól fizetett szakemberek vagyunk és nekünk nehezebb ebből a szempontból mik ők gyakorlatilag 20-n évesen elérték nem feltétlenül szülők által.
Mi az hiányzó elem ami nekik meg van?
Szerinted milyen élet az, ahol folyton azon rettegsz, mikor kapnak el a yardok/nyírnak ki a rivális bűnözők?
Egyébként nem az az általános, amiről beszélsz, van ilyen is, ott jó eséllyel bűnözés áll a háttérben, ami hosszabb távon nem kifizetődő.
Ha egy csaj eladja magát sok pénzért (qrvaként vagy gazdag pasinak eltartottként), az idővel kiöregszik, alkalmatlanná válik a munkájára, és ott áll majd egyedül. Semmiféle hasznos tudással, munkatapasztalattal, munkamorállal nem fog rendelkezni, mert nem volt rászorulva, hogy ezeket megszerezze, ráadásul annyira leépül (testileg és szellemileg is), hogy hasznos munkát nem fog már tudni végezni. Az esetleg összegyűjtött vagyonát is hamar feléli, mert nem tanulta meg értelmesen befektetni.
Nyugi, én diplomával választhatok a gyári betanított munka és a közmunka között...csak mert nincs sehol egy nyamvadt ismerősöm se, aki segítene bekerülni normális melóhelyre.
Manapság csak ez számít, amikor tele vagyunk kamu pozíciókkal, amiket csak ezért hoztak létre, hogy XY kisfiát, kislányát, unokahúgát, szomszédját stb. legyen hova bedugni szép kis fizetéssel...de amúgy semmi szaktudás nem kell hozzá, nincs is értékteremtő jellege és bárki el tudná végezni kb.
Ha még keresett a szaktudásod, akkor is azt veszik fel először, akinek van a cégnél ismerőse...az iskolában úgyse tanítanak nagyjából semmit, ami hasznos a való életben, úgy vannak vele tök mindegy, hogy a hármasokkal vagy ötösökkel végzett hallgatók tanítják be 3 hónap alatt a nulláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!