Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek szükség lesz a...

Szerintetek szükség lesz a jövőben szálloda menedzserekre/egyéb menedzserekre?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Én épp pályaválasztás előtt állok és nem tudom eldönteni hogy milyen foglalkozást válasszak :/ én valami olyasmire gondoltam mindt a menedzsment/idegenforgalom,mert érdekel az üzleti élet.És valami olyant szeretnék valasztani ami hasznos lesz a jövőre nézve,utazgathatok is,jó legyen e keresetem,tudjak saját szállodát/céget csinálni és kitudjak vele menni esetleg Amerikába.Mit gondoltok válasszam a menedzsmentet és ha igen akkor melyik ágát?

2016. nov. 18. 20:25
 1/7 A kérdező kommentje:
15/L
2016. nov. 18. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Managerekre szükség lesz, de az ilyen xy management tárgyak az esetek jó részében nem túl hasznosak...

Ugyanis pályakezdőként nem manager leszel, hanem valahol alul fogod kezdeni, és addigra, mire a management szintig jutsz, bőven lesz tapasztalatod iskola nélkül is, esetleg a céges tanfolyamok, továbbtanulás, tréningek keretében megtanulod.

Ne gondolod, hogy ha managemenet sulit végzel, akkor főnök leszel (legalábbis ne gondold, hogy 10 éven belül az leszel)

2016. nov. 18. 22:28
 3/7 A kérdező kommentje:
és szerinted akkkor hogy kellene kezdenem hogy nagyobb fővel kezdjek?
2016. nov. 19. 13:25
 4/7 anonim ***** válasza:
hogy mi?
2016. nov. 19. 13:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Hogy minek kellene kezdenem hogy pl. egy szállodába rögtön nagyobb pozíciót kapjak.Tudom hogy egy takarítónál vagy egy recepciósnál több lennék,de olyanra gondolok aki a főnök mellett áll
2016. nov. 19. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Takarítóként csak a takarítók kezdenek, és ők előre sem lépnek.

Egy szállodában viszont a portás/hosztesz/asszisztens a kezdő dolog, egy szállodai portás nem alacsony szint, mert mindennel kell foglalkozni a vendégek igényei, kérései, fogadása, etc... (tehát ez nem a portás fülkében ücsörgő bácsika része a dolognak).

Innen lehet jó melóval felfelé haladni.

Ami a legfontosabb, hogy piszok jó nyelvérzék kell, legalább 2 nyelv abszolút társalgási szintű ismerete, az egyik az angol legyen.

Hogy mit érdemes végezni? Idegenforgalom, vendéglátás, szállodamanagement is jó lehet.

Viszont ezzel a szakmával utazgatni nem nagyon fogsz, itt a vendégek utaznak nem a szállodában dolgozók :)

2016. nov. 19. 15:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Akkor az idegenforgalom megegyezik egy menedzsmentel? tudom hogy utána tovább kell tanulni de az alap meglesz úgye?

És néhány oldalon olvastam hogy a szálloda menedzserek is utaznak,mert küldik őket hogy nézzék meg mi szállodába mi van és újítsanak az övéken.

2016. nov. 20. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!