Akik MLM-eznek nem szégyellik magukat egy kicsit sem?
Jól látom, hogy nem jött értelmes válasz arra, hogy miért este 9kor vannak a mítingek, és hol a nyilvános kereseti adat? (a végén már gyorsabban görgettem...)
Nyilván azért, mert olyanok tartják olyanoknak, akik mlm mellett máshol is dolgoznak. Miért is? Hát hogy megéljenek!!! Hogy tudjanak enni, és ki tudják fizetni a számlákat!
Okoska is megmondta az elején, hogy ezzel 2+5% keres jól. Akkor a többit miért szervezik be? Ugye hogy tudatos átverés? Megmondod nekik az elején, hogy 93% esélyük van a bukásra? Hogy beleölik a sok pénuzt, és jóval kevesebbet tudnak kivenni? Ugye hogy nem! Hülyíted őket azzal, hogy mennyit lehet vele keresni, csak azt nem közlitek, hogy szinte biztos, hogy nem fog sikerülni. Kitartás kell? Ja, oké, csinálod évekig. És addig? Addig ki fizeti a számlákat meg a lakbért? Anyuci?
Azért baromság és undorító az mlm, mert hazudik, mást ígér. Kiépítheted évek alatt a hálózatodat, csak addig éhendöglesz.
Ja, a másik: imádom, hogy okoska benne van ebben az elit körben, akik tényleg jól keresnek, ahová csak meghívással lehet bekerülni, akiknek bejött az élet. Akik meg tudnak ebből élni, akik okosabbak másoknál. Régebbi kérdésnél írta, hogy nem okoz gondot a tengerpartról, egy laptopról írni ezeket a sorokat, a napernyő alól. De basszus... annyira jól él, annyira sikeres, hogy ezt a gyakorin kell bizonygatni? Ráadásul minden nap, meggyőződésből? Minek??? Kit érdekel, hogy mások mit gondolnak arról, ami neki bejött? Már sikerült, összejött a lóvé, ott a tenger, a szánsájn... de mégis: ennyire nincs életed, ember? Miféle siker ez, ahol ennyire önigazolásra kell használnod egy névtelen oldalt? Ahol egy fél életnyi időt és energiát ölsz bele, hogy vadidegeneknek bizonygasd, hogy neked van igazad? Boldog vagy? Teljesen egyértelmű, hogy nem. Aki boldog, nincs erre szüksége, valójában nincs is erre ilyen formában ideje sem, max néha, kis szabadidőben, de nálad láthatóan abból túl sok van. Se család, se barátok, se hobbi, semmi nincs. Ez siker? Sikeres valaki, aki minden napját a gyakorin, és más névtelen oldalakon tölti, aki nem vállalja fel a nevét? Miért nem a saját fb-profilodról írod ugyanezeket nyilvánosan? Mert ott még több emberhez eljutna, de ott nem is tudnál rejtőzködni.
Tudod, éltem ezt az életet, amikor egyszer elhagyott a párom, és éveken át depressziós voltam. Na akkor voltam mindennapos vendég a gyakorin. Mert nem volt életem. Talán majd egyszer sikerül neked is, és akkor elengeded ezt a dolgot, amiről ordít, hogy csak azért kapaszkodsz bele, mert másod nincs.
Visszatérve az online "állásinterjúkra": nem ritkán ezeknek a "mítingeknek" a linkje, jelszava, stb. is kikerül az üzenőfalra az említett fb-csoportban, és kifejezetten azért hívják be a csoporttagokat, hogy trollkodjanak. És pontosan azért, amit itt is írt valaki: hogy felnyissák azoknak a szemét, akik még nem tudják, mibe akarják belerángatni őket. Őszintén, miféle komoly állásinterjú lenne csoportosan, online, este 9-kor? Annyira szánalmas.
Sajnos személyesen is érintett vagyok, legalábbis közvetett módon. A volt páromat belerángatták, tönkretették az életét. Talán csak egy időre, bár nem tudom, mikor és hogyan lábalt ki az adósságból. Tény, hogy nem volt egy okos ember, bár szakembernek jó volt abban, amit csinált, de az nem szellemi munka volt. Ő volt az ostoba, nem volt nehéz bepalizni. Iszonyatosan haragudtam a mentorára, de az a nő (Ildi, Debrecenből, a forevertől: ezúton is szembeköplek) nagyon jól tudta, mit csinál. Mindig lágy búgó hangon hívta fel, naponta többször, hogy szegény srác érezze, számíthat valakire, amikor szakítottunk, és a munkáját is elveszítette. A nő hétvégén is hívogatta, ez a hülye meg már istenként tekintett rá. Hitelt vett fel, hogy megvegye a kezdőcsomagokat, a 9 napos csodadiétát, meg elutazzon az ország másik végébe egy képzésre egy nívós szállodába. Sokáig nagyon sajnáltam, de hálát adok az égnek, hogy időben vége lett a kapcsolatunknak.
Meg rohadtul erőszakoskodók. Volt, hogy felhívtak, de pont rosszkor, nem is figyeltem igazán oda, mert csináltam közben a dolgaimat. Nyomta a hasbarát, próbáltam kedvesen közölni, hogy nem alkalmas, hagyjon békén, de csak dumált, aztán már véletlenül kimondtam, hogy "ok, küldje a linket az este 8 órás meetingre, nem bánom". Mondanom sem kell, nem mentem fel a meetre, és másnap hívott az ürge, hogy miért nem jöttem a beszélgetésre, és mondtam neki, hogy "engem ez az MLM nem érdekel", akkor rákontrázott, hogy "ez nem nevezhető MLM-nek", "na persze, nem MLM, azért hívogatsz, normális munkahelyen, ha nem megyek el interjúra, akkor nem fognak keresni, meg könyörögni", mondtam magamban, aztán végül udvariasan le tudtam rázni. Legális pénzlehúzás. Úgy tiltanám be, mint a piramisjátékot. Lehet egyszer eljutunk arra a szintre, hogy be lesz tiltva ez a dolog végre, mint néhány nyugati országban már, ahol meg lett teremtve az a jogi környezet, hogy még életképes se legyen az MLM-es "cég", nem csak tiltott. Csak lehet, hogy néhány MLM-es nagykutya vissza oszt itt-ott-amott ezt-azt a NER-es nagyuraknak is.
Én is várom a napot, amikor ezt törvényileg jobban szabályozzák, bár akkor lesz más, amivel átverik az embereket. Buta ember mindig is volt és lesz, ahogyan ügyeskedő is. Mindig kitalálnak valami újat.
Mostanában pl. többféle módon és csatornán csaltak ki banki adatokat. Én meg csak pislogok, mint hal a szatyorban, hogy egy ismerősöm, egy okos, tanult, diplomás ember, akinek saját cége van, hogy járhatott így. Több milliója van (volt) bankszámlán, tényleg jól élnek, és felhívta a bankja (haha), mittudoménmivel, rendszerhiba, vagy kármi, most azonnal meg kell változtatnia a pin-kódját, blabla, igazából nem is tudom pontosan, de a lényeg, hogy diktálja be a kártyaszámot, meg minden nevet-kódot a kártyáról. Mondom, tanult ember, annyira hihetetlen. Úgy ahogy volt, mindent leemeltek a kártyájáról, már utalták is tovább külföldi számlaszámra. Indexen is hír volt, de mostanában több ilyen is volt. Sok kis összeg mellett sok nagyot is megszereztekk, rendőrségi nyomozás folyamatban van, de nem ő lenne az első, akinek ez tanulópénzként elvész. Egyszerűen nem hiszem el... nincs diplomám, nem vagyok agysebész, de nincs olyan élethelyzet, hogy ha telefonon hív egy idegen, mindent megadjak neki. Szóval ha egyszer szabályoznák az mlm-et, biztos találnának egyesek kiskapukat.
Hát azért ez durva. Alapszabály, hogy banki adatot nem adunk ki ismeretlennek. Ha nem mondja el a GDPR szöveget, az kamu. De még az se 100 százalék biztonság, ha elmondja a GDPR-t, mert ezek a tetvek is fejlődnek. De normális telemarketinges nem is kér banki adatot...
@64 Buta vagy. Nagyon.
Minden mondatod könnyen cáfolható.
@65 Nullához konvergáló információmennyiséggel kár belevau egy témába, nem
tudsz jól kijönni belőle, hisz aki kicsit konyít hozzá, az egyből
leveszi, fogalmad sincs arról, amiről vauvau.
@66 Tévedsz, az MLM-ben sehol nincs állásinterjú. Sem este 9-kor, sem más
időpontban. S tévedsz, az MLM egyetlen (nyugati) országban sincs
betiltva, ellenben a legtöbb országban a gazdasági témájú egyetemeken
tanítják a szisztémát. Nem véletlenül, hisz a gazdaság ekkora szelete
mellett nem lehet szó nélkül elmenni...
Ez a penzt elbukik kritika mikor az emelemben pénz bukásról írnak hamis hiszen csak egy pár ezer Ft os regisztrációs költség van évente, azt el lehet persze bukni...
De ez a bukás nagyjából olyan mintha valaki vesz egy havi bérletet majd egy hónapra betegállományba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!