Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen sűrű váltásoknál...

Milyen sűrű váltásoknál számít valaki job hopper-nek?

Figyelt kérdés
Hány évet célszerű egy cégnél eltölteni, hogy az embert ne skatulyázzák be job hopper-nek?

2022. nov. 30. 11:17
1 2
 11/11 anonim válasza:

Én telco mérnökként csináltam ugyanezt. Egyetem mellett már lényegében mérnöki poziban dolgoztam egy közepes méretű cégnél, de ott a feladataimhoz képest kifejezetten alacsony volt a bérem. Oklevélszerzés után váltottam, egy olyan multihoz mentem, ahol kifejezetten a szakterületemmel foglalkozhattam, de hiába volt 4 év valóban komoly munkatapasztalatom, a multi is sokallt egy olyan bérigényt, ami azért valljuk be, még csak haloványan sincs a közelében mondjuk csak az osztrák barátainknál dolgozó mérnökökének, de nekem elég lett volna a kényelmes élethez.

Mivel rendeset emeltetni a multi által ajánlott fizetésemen, amit korábban elfogadtam, nem volt igazán esélyem később sem, ezért a mesterdiploma után (2 év) újfent váltottam, egy kicsit más szakterületre. Nem örültek, hogy elhagyom a céget, de a következő multi már kb meg is adta azt a fizetést, amit anno szerettem volna. Sajnos ennél is ment a felvételikor a hercehurca, és némileg a megalázás is, hogy én érezzem rosszul magam, amiért "jól" akarok keresni. Másfél év után ismét máshova mentem dolgozni, és itt egy újabb 1.5-szeres szorzó után már tényleg jól keresek: tehát 1 forint 10^6-on szorosát kapom ténylegesen kézhez :)

A mostani, szintén multi cégemnél már 3 éve vagyok és nem tervezek váltani, mivel amellett, hogy jól érzem magam, tényleg meg is fizetnek azért, hogy mérnöki munkát végzek. Az alkalmazottakat nem a kondibérlettel, meg a céges telefonszámlával lehet megtartani (ezek csak pozitív plusszok), hanem azzal, hogy ténylegesen anyagilag értékelik a munkájukat. Így ez a "job hopping" nálam bevált, mert nem azzal foglalkoztam, hogy szegény multiknak mennyire szükségük van rám miután már számítottak a tudásomra, hanem azzal, hogy a saját életszínvonalamat építsem.

2023. máj. 27. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!