Job-hopperként hogyan javíthatnék a helyzetemen?
Karriert váltottam és közben ténylegesen job hopper lettem. (Remélem, munkáltató(-jelölt) nem ismer fel a kérdés alapján.)
Az első munkahelyemen, betanított irodai munkán több évig voltam.
A következőn fél évig, mert belekezdtem párhuzamosan egy másik iskolába is (egyszerre 2) és nem fért bele. A tanulást választottam, alapvetően úgy néz ki, jól.
A következőn 1 évig voltam. Túl azon, hogy a munkáltató nem minden szabályt tartott be, nagyon nem éreztem magam jól és lényegében átvágtak, a munka maga nem biztosított szakmai fejlődést.
A mostani helyemen is 1 éve vagyok. Itt jól érezném magam alapvetően, betartják a törvényt is, jó a csapat. Viszont a munka jellege miatt itt sincs biztosítva semmiféle szakmai fejlődési lehetőség sem.
Egyelőre a Profession-re tettem fel az adataimat (frissítettem), ott kerestek meg fejvadászok több lehetőséggel is valamint egyetlen céghez adtam be magamtól, de ők is rám írtak, hogy újítsam meg a regisztrációmat az adatbázisukban.
Viszont minden interjún szóba került, hogy mégis miért váltok, rákérdeztek, mi a baj a jelenlegivel és volt, akit a sűrűn történő váltás okai is érdekeltek.
A jelenlegi helyemen semmiképpen sem maradnék. Zavar, hogy 2 éve dolgozom a szakmában és mégis egyhelyben toporgok, tudásom alapján ugyanolyan kezdőnek számítok, mint aki nem dolgozott még ezen a területen.
Ezen felül a jelenlegi munkahelyem messze is van (a körülményekhez képest hosszú az utazás és kényelmetlen is) és a fizetésemelés várható mértéke is nevetséges. Konkrétan forintban annyi, mint 5 éve a betanított irodai munkám és ez ma a drágulásokat, inflációt se követi, tehát csökken az értéke...
Én lennék a legboldogabb, ha végre több évig dolgozhatnék egyetlen helyen.
Viszont legyen szakmai fejlődési lehetőség, ez az első. Azt se bánnám, hogy ha már Budapesten lakom, a zajban, lényegében a belvárosban, akkor cserében ne kelljen közel 1 órát utazni 2 átszállással.
Viszont hogyan magyarázzam ki magam?
Meddig lehet elmenni az őszinteségben? - Itt konkrétan a szakmai fejlődéses részre gondolok, nyilván NEM a törvények betartására és az utazásra.
Ti voltatok már ilyen helyzetben, lettetek már ilyen módon job-hopperek?
Volt egy helyem, ahol 6 hétig voltam, majd a következő kettőn egy-egy évig. Engem is állandóan faggattak a váltások okairól. Ilyenkor a jobhopperségnek szerintem csak az a része érdekli őket, hogy öt forinttal többért elmennél-e máshová. Ha nem, akkor meg el tudod mondani a teljesen valid indokaidat, amit itt is leírtál.
Én pl azért voltam az adott helyen csak 6 hetet, mert kiderült, hogy nem fizetik utánam normálisan az adót. Ezt az egyik interjún el is meséltem, nincs ezen mit szégyellni, nem én csesztem el. Aztán azóta ezt a helyet nemes egyszerűséggel kihagyom a CVmből. Azt akár te is megteheted azzal, amit a suli miatt hagytál ott. Hiszen elmondhatod, hogy abban az időben tanultál, és kész.
ez marhára nem jobhopper, az enyém pl rosszabb.
Manapság az 1-2 évig tartó munkahelyek nem ritkák.
2-es vagyok
Igen, csak oszinten. Van, aki oneletrajz alapjan csak a kifogasokat keresi, de ott jobb ha nem akarsz dolgozni.
Nalam pl eleg gyakran volt, hogy tonkrement a ceg. Egyszer 2 honap utan... de most pl jo ideje a virus zavart be es par lehetosegem lett volna, de abbol az egyik nem akart bejelenteni normalisan.
Nyugi. Ok is emberek, legyel oszinte. Ok is tudjak, hogy nem ugy megy, mint a szociban, hogy 1 helyen vagy nyugdijig.
Légy őszinte, de a pozitívumot hangsúlyozd ki. Ha úgy érzed, itt nincs fejlődési lehetőség, mond, hogy a szakamai fejlődés miatt szeretnél váltani. Az, hogy messze van a munkahely jogos, de ne ez legyen a fő érv.
Én hasonló helyzetben vagyok, és volt olyan hely, ahol azt mondták, hogy konkrétan 5-10 évre keresnek embert, és szerintük én nem maradnék annyi ideig. Igazuk is volt :) De ez 5-ből 1, a többi helyen értékelték, hogy szeretek új dolgokat tanulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!