Mennyi idő után váltanál munkahelyet ahol nem szeretsz dolgozni és gyengén is fizet és a légkör sem túl jó, hogy ne tűnj "jobhoppernek"?
Nyilván állásinterjúknál nem túl pozitív ha mondjuk 2 év alatt volt valakinek 5-7 munkahelye. De ha rossz a munkahely akkor mennyi idő után mennél tovább?
Mindezt szakmával, azonos területen belüli munkahelyekre gondolok.
1-2 hónapot adnék azért neki, hogy ne csak a kezdeti benyomások legyenek, valószínűleg a próbaidő vége felé mondanék fel.
Olyan meg nincs, hogy egymás után 4-5 munkahely nem válik be, akkor már erősen elgondolkoznék, hogy esetleg nem csak velük van a baj.
Egyszer meg belefér.
Elmehetsz kb. bármikor, egy-egy ilyen belefér, a lényeg az, hogy több ne legyen, az lesz gyanús, amikor valakinek 2-3-nál több olyan van, ahol 1-1,5 évet sem húzott le, akkor már elég gyanúsan néznek rá következő helyen.
Amúgy próbaidő alatt érdemes, ha van hova, ez esetben még lehet, hogy CV-be sem érdemes beírni. De ha később mész, az sem gond, amíg nem lesz több ilyen ugrálás.
Nekem eddig egy ilyen melóhely volt, ahol nem éreztem jól magam és próbaidő alatt eljöttem. Azt már nem írtam be a CV-be. Így van egy 2 hónapos lyuk az önéletrajzban, de azt senkit nem fog zavarni :) annyira időre nem kérdeznek rá.
Amúgy ha minimum mindenhol 2 évet lehúzol és ha legalább 1 helyet fel tudsz mutatni ahol viszonylag sok időt eltöltöttél (mondjuk 5 év), akkor már nem is vagy jobhopper.
Mi ez a jobhopper marhaság? Melyik rabszolgatartó főnök találta ki?
Valaki elmagyarázza nekem, hogy miért jobb ha egy motiválatlan munkavállaló évekig rontja valahol a légkört, és saját magát, minthogy még időben (próbaidő alatt) könnyes búcsút vegyünk egymástól, aztán minden megy tovább?
De tényleg, ha valaki EGYETLENEGY érvet felhoz erre a jobhopper hülyeségre, hogy miért lenne ez hátrány, annak elismerésem.
Ha meg próbaidőn felmondasz, azt a helyet csak akkor írd be a CV-dbe, ha minimum egy Microsoft, Google, vagy vmi nagyon menő hely. De még akkor se, mert csak kérdéseket szül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!