Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az jó ötlet lehet, hogy 50...

Az jó ötlet lehet, hogy 50 éves koromra összegyűjtök két lakást és kiadom albérletbe? Aztán olyan, mintha nyugdíjas lennék.

Figyelt kérdés
Gépészmérnöknek jelentkeztem, mert azzal talán össze tudok annyi pénzt gyűjteni. Támogatás nincs sehonnan, csak a diákhitel lesz.
2022. nov. 15. 15:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó tanács, ha sokat akarsz keresni akkor ne gépészmérnökire menj. A pénzügy nem rossz, meg ugye most még az IT megy nagyon.
2022. nov. 16. 11:24
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kéz mindenkinek. Vagy még gondolkoztam vmi szakmában. Burkoló vagy ilyesmi?
2022. nov. 16. 11:56
 23/29 anonim ***** válasza:
Nem jó, mert szerintem irgalmatlanul nehéz jó bérlőt találni. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. Nem is tudom, megéri-e. Vannak, akik nem hajlandóak kiköltözni, és nem fizetik a lakbért... Azokat ki kell tenni valahogy. De az is előfordul, hogy tönkretesznek ezt-azt a házban.
2022. nov. 21. 21:33
 24/29 anonim ***** válasza:

18: 40-50 milliós lakásokból hozták ki a kollégák idén a nyári hónapokban. Bruttó bevételről beszélük.

És szerintem ez max. 2,5 hónapig sikerülhetett nekik így.

Megint mások ugyanolyan lakásokból nettó 350-500 körül hoztak ki ugyanakkor.

Hosszú távra külföldi bérlőt ezekbe 1000-1200 euróért lehet szerezni.

De mondom még egyszer, csak annak, aki évek óta foglalkozik ezzel a szegmenssel. Tapasztalat és kapcsolatrendszer kérdése.

2022. nov. 21. 21:42
 25/29 anonim ***** válasza:

15: Igen. Amíg regisztrált munkanélküli valaki, addig nem kell fizetni szociális alapon akkor sem, ha kötelező.

Most meg már ez nem is kötelező.

Megszűnt az, hogy behajtsák adótartozás módjára, egyszerűen nem kapsz eü. szolgáltatást az államtól.

Már többszázezer embert kitettek a rendszerből, és szerintem egyre többen fognak élni a lehetőséggel, mert a magánegészségügyben már 4000 Ft-ért is van eü. biztosítás.

2022. nov. 21. 21:47
 26/29 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem szűnt meg a behajtás. Igen, kiteszik a rendszerből, igen, ki kell fizetni az ellátást. Pluszban visszamenőleg az eü szolgot is.
2022. nov. 21. 23:13
 27/29 anonim ***** válasza:
26: Vagy fizeted és biztosítva vagy (ha behajtás útján, akkor is fizetve van!), vagy nem fizeted és nem vagy biztosítva. A kettő együtt nem lehet. Tehát ha már kitettek, nem is fizetsz, nem is követelnek.
2022. nov. 21. 23:17
 28/29 anonim ***** válasza:

* Idézőjelben a "biztosítva vagy", természetesen, mert ugye 2011-ig volt úgy.

Alaptörvény szerint nem jár cserébe semmi.

2022. nov. 21. 23:26
 29/29 anonim ***** válasza:
#27 - nem így van. Ha nem fizeted, nem vagy biztosítva. Idáig ok. De a tartozás nem tűnik el. Ott marad az adószámlán a tartozás. Próbálgatják végrehajtani, de ha nincs miből, akkor nincs. Emberünk nem biztosított, de a tartozása továbbra is fennáll. Ha rendezve lesz, visszakerül. A végrehajtásik sem szűntek meg, nem is kevés van. Jópár ilyen ügyet láttam közelről, akár már ebben a hónapban is.
2022. nov. 21. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!