Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az jó ötlet lehet, hogy 50...

Az jó ötlet lehet, hogy 50 éves koromra összegyűjtök két lakást és kiadom albérletbe? Aztán olyan, mintha nyugdíjas lennék.

Figyelt kérdés
Gépészmérnöknek jelentkeztem, mert azzal talán össze tudok annyi pénzt gyűjteni. Támogatás nincs sehonnan, csak a diákhitel lesz.
2022. nov. 15. 15:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%
A gépészmérnökök nem keresnek jól. Egy gépészmérnök ismerősöm most költözött el Pestről vissza a szülővárosába, mert Pesten is csak nettó 250 ezret keresett huszonévesen, néhány év tapasztalattal. Lehet ő egy extrém példa és lehet valamivel többet is keresni, de a gépészmérnökök nem keresnek jól sok másik mérnökhöz képest.
2022. nov. 15. 15:16
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
2 lakásból még nem tudsz nyugdíjba vonulni. Nekem legalábbis kevés lenne az a pénz.
2022. nov. 15. 15:16
 3/29 anonim ***** válasza:
91%
Persze.
2022. nov. 15. 15:19
 4/29 anonim ***** válasza:
91%
2: Ha csak magát tartja el, elég lehet.
2022. nov. 15. 15:20
 5/29 anonim ***** válasza:
47%
Hát ez attól is függ, hogy milyen színvonalon akar élni. Ehhez szerintem két lakás kevés, de kinek mi.
2022. nov. 15. 15:24
 6/29 anonim ***** válasza:
76%
5: Mért, a többség 1-jétől 31-éig él és nem marad semmi tartaléka, 66 éves koráig dolgozik heti 40 órát legalább, majd nyugdíjat kap, ami sokkal kevesebb, mint 2 lakás bérleti díja. Akkor miről is beszélünk?
2022. nov. 15. 15:28
 7/29 anonim ***** válasza:
93%
remek ötlet
2022. nov. 15. 15:39
 8/29 anonim ***** válasza:
35%
Ahogy írtam is, nekem kevés lenne, meg írtam ,hogy attól függ milyen színvonalon akar élni.
2022. nov. 15. 15:41
 9/29 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, a helyzet az hogy a bizonytalanság óriási, a mai világban a legnehezebb előre tervezni, még mérnökként is. Ma már a gépészmérnökök messze nincsennek jól megfizetve, főleg a kezdők, és a néhány év tapasztalattal rendelkezők. Igazából azok jártak jól, akik 10-15 éve tudtak a mérnöki pályára lépni, akkor még valóban mérnökhiány volt, az induló bérezések is kiemelkedőek voltak. A #1-es válaszoló információját csak megerősíteni tudom, azzal a kiegészítéssel hogy a nettó 250ezer ez az induló mérnöki bérezés alja. Inkább bruttó 450-500 körül van a pályakezdő fizetés, de igazából ez sem jobb, ha nincs pesten lakása elmegy egy csomó albérletre és ugyanott van mint egy bolti eladó 8általánossal.
2022. nov. 15. 15:43
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

6. Persze és ha jön valami egyszer váratlan kiadás, pl. betegség, baleset (akár az emberrel, akár a lakásaival), elromlik valami nagy, stb, akkor borul az egész élete. Vannak dolgok, amikre nem kell minden hónapban vagy évben költeni, lehet csak 10-20 évente, de azok akkor nagyobb kiadások és valahogy sokan elfelejtkeznek ezekről, aztán csak lesnek, amikor a sima havi kiadásaikra kicentizett bevételből élve egy ilyen nagy kiadás is megjelenik.

Ha meg még 20 éves a kérdező, akkor még nincs kőbe vésve a sorsa, akarhat magának ennél jobb életet, lehetnek ennél komolyabb tervei és ambíciói is magával.

2022. nov. 15. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!