Mik a hátrányai a nyugdíjas munkavégzésnek?
Olvasgattam a szabályait és azt találtam, hogy nincs felső határa a munkaóráknak, sem a keresetnek. A munkavállaló adója és a munkaadó költségei is csökkentettek, tehát mindeketten jól járnak.
Viszont, ha nincs felső határa a munkának, akkor nem értem, hogy mi alapján nyugdíjas az illető. A 65. születésnapomon elmegyek nyugdíjba, kapom a nyugdíjat, de emellett ugyanúgy eljárok dolgozni, mint a születésnapom előtt. Gyakorlatilag majdnem megdupláztam a béremet, mert kapom tovább az eddigi fizetést, sőt esetleg többet, mert kevesebb az adótartalma, illetve kapom a nyugdíjat, ami a fizetésem kb. 70%-a.
Valamit kihagyok? Ez így nagyon nem áll össze. Akkor aki nagyjából egészséges 65 évesen és még szeretne dolgozni, az gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra megduplázta a fizetését? Ez túl jónak hangzik.
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a válaszodat! Akkor ezzel valóban jól jár, aki még munkaképes, persze tudom, hogy hazánkban ez nem olyan nagy hányad sajnos.
Közben még keresgéltem, jól látom, hogy ez néhány éve van csak így. Előtte nem lehetett akármennyit dolgozni, mert akkor megszűnt a nyugdíj?
Esetleg ahhoz lehet köze, hogy a jövőben nem lesz fenntartható a nyugdíj és így próbálják hozzászokatni az embereket, hogy a nyugdíj, az csak egy kis extra, azon felül dolgozni kell öregen is.
"Esetleg ahhoz lehet köze, hogy a jövőben nem lesz fenntartható a nyugdíj és így próbálják hozzászokatni az embereket, hogy a nyugdíj, az csak egy kis extra, azon felül dolgozni kell öregen is."
Ilyen hosszú távon nem gondolkodnak. Egyszerűen csak a pillanatnyi munkaerőhiányt próbálják orvosolni ezzel.
"Közben még keresgéltem, jól látom, hogy ez néhány éve van csak így. Előtte nem lehetett akármennyit dolgozni, mert akkor megszűnt a nyugdíj?"
Ilyenről nem tudok vagy 35 éve. Pedig jó pár embert már nyugdíjba tettem életem során.
Olyan volt, hogy a rokkantnyugdíjasok nem dolgozhattak akárhogyan. Ott ingott az ellátás elvesztése, ha szabállyal szembe mentek.
De korhatárt elért öregségi nyugdíjnál ilyen nem volt és most sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!