Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetemisták,van pénzetek?

Egyetemisták,van pénzetek?

Figyelt kérdés

Ha egyetemista vagy és nem dolgozol, miből élsz?

Én egyetemista vagyok,ez az utolsó évem, előző években volt munkahelyem, de ez az utolsó év egyelőre nem azt mutatja,hogy tudnék dolgozni is mellette.

Szüleimmel élek még, de nem szoktam tőlük soha pénzt kérni, mindig próbálom gyűjteni ha valahonnan akad, párom is segít,de annyira stresszes az,hogy minden pénzt próbálok megspórolni,hogy képtelen vagyok koncentrálni bármire is,mert csak azon kattogok,hogy mit csináljak ...

Hogy vagytok ezzel?

2022. nov. 1. 14:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
67%

Ahha, ahha. Nem tudom, melyik univerzumban van ez így, én 32 000 ftot kaptam idén arra, hogy minden héten bementem megtartani két, egyenként kétórás szoftverlabort. Mint ahogy azt az intézmény szabályzata is írja egyébként.

[link]

2022. nov. 2. 08:10
 22/26 anonim ***** válasza:
5%
Tudom hihetetlenül hangzik de van olyan suli ahol nem gombokkal és üveggolyókkal fizetnek hanem rendesen.
2022. nov. 2. 08:51
 23/26 anonim ***** válasza:
79%
Attól még nem az az általános. Szívesen!
2022. nov. 2. 09:19
 24/26 anonim ***** válasza:
86%

"Az egyetemek rengeteg pénzt kaptak a fiatalság megtartására és az utánpótlás kinevelésére. A segítőként, demonstrátorként felvett diákok heti 4 órában, tehát havi 16 óra "munkával" többet kapnak a főállású tanároknál."

Ó, igen, biztos vagyok benne, hogy ezért kaptam 4 éve 21000 ftot 6,7-es kreditindexre. Vettem fel vagy 47 kreditet...? Fun times.

Valószínűleg ezért keresnek tizen-huszonezreker az óraadó demonstrátoraink is.

A többi munkáról inkább nem mesélek. Ha nem éjszakáztam, 1200 forint körül volt az órabérem bruttóban. 4 éve. És az jónak számított.

150 000 ft doktorin a havi ösztöndíj, de mellette nem végezhetsz egyáltalán főállást. Pontosabban, ezt főállásra kapod, mert annyit aggatnak a nyakadba.

A munkahelyemen diák vagyok, 2 év fejlesztői tapasztalattal. Mennyit keresek? A főállású kollégák bérének a felét. Ha 20 órát túlórázok egy hónapban, 180 órára megkapom a 300 000 ft nettót.

Őszintén érdekelne, hogy hol a büdös picsában fizetik meg az embert, amíg (legalábbis nappali tagozaton) tanul. Mert az egyetlen, ami nekem abban az 5 évben, mióta dolgozom, jól fizetett, az a plazmaadás és a feketén korrepetálás.

2022. nov. 2. 09:28
 25/26 anonim ***** válasza:
21%
Én egyetem mellett diákmunkában dolgozok netto 3400ft-ért óránként. Általában 300 ezer forint körül kapok, annyit tudok dolgozni. Ennek a 60%-át félre tudom tenni minden hónapban.
2022. nov. 2. 10:33
 26/26 anonim ***** válasza:

Most vagyok ETK-n 2. éves. Tavaly 1-2. félévben a nyáron/ 1. félév alatt összedolgozott (rendezvényeken alkalmi munka) pénzből és a kapott alaptámogatás és szociális ösztöndíjamból (50.000 kb) éltem. 2. félévben 2 hónapot teszteltem az OMSZ-nél, 3 hétig teljes heteket, utána hétvégéket már nem kaptam, az ügyintéző nem volt hajlandó beírni…, de így is tudtam fedezni a kiadásaimat arra a félévre. Emellé még kaptam tanulmányi ösztöndíjat, ez röhejes 17.000 volt. Idén nagyon jó esélyekkel indultam a felsőoktatási ösztöndíjon, sokáig erre alapoztam, ha már a nyaram egy sérülés miatt munka szempontjából kuka lett, de a minisztérium nekem nem hagyta jóvá, ott is kisebbre vették a keretet. Így maradt a megfellebbezett szoctámom meg a tanulmányim, ezek most egész szép összegek lettek, de az infláció mellett még rosszabbul jövök ki, mint előző félévekben. Szinte hétről hétre emelkedik az alapvető élelmiszerek ára. Hogy ezt megspóroljam, leginkább otthonról viszek már egész hétre ételt (kenyeret és tejet is). Illetve ha úgy vesszük, nagyszüleim támogatnak, de ezt az összeget beleforgatjuk az ételbe és anyukámnak adják emiatt, mert a koliban már nagyon ritkán vásárolok. Szóval pár luxus maradt, IC-ben utazni bérlettel, 1-1 iszogatós este 2-3 hetente, buszbérlet, kapszulás kávé és hozzá növényi tej vagy hét végén meki/burger king a barátnőkkel.

Sajnos az órarendem és sport miatt dolgozni esélyem sincs, gyakornoki munka az egészségügyi hallgatóknak sajnos nem létezik (ez a legnagyobb szívfájdalmam és irigylem a mérnök/ gazdaságis hallgatókat), de meg lehet élni, nálam vannak sokkal rosszabb helyzetben lévők is

2022. nov. 3. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!