Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetemisták,van pénzetek?

Egyetemisták,van pénzetek?

Figyelt kérdés

Ha egyetemista vagy és nem dolgozol, miből élsz?

Én egyetemista vagyok,ez az utolsó évem, előző években volt munkahelyem, de ez az utolsó év egyelőre nem azt mutatja,hogy tudnék dolgozni is mellette.

Szüleimmel élek még, de nem szoktam tőlük soha pénzt kérni, mindig próbálom gyűjteni ha valahonnan akad, párom is segít,de annyira stresszes az,hogy minden pénzt próbálok megspórolni,hogy képtelen vagyok koncentrálni bármire is,mert csak azon kattogok,hogy mit csináljak ...

Hogy vagytok ezzel?

2022. nov. 1. 14:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
6%

Leginkább a bankok.

Csináltam pár weboldalt és játékot.

Eladások és reklám bevételekből összejött egy lakásnyi önerő.

Lehettem olyan 11-12 éves.

Első lakásnál bérlők kifizették a banki hitelt és még maradt is másik két lakásra való önerő.

Ekkor elköltöztem szüleimtől és beköltöztem a lakásba.

Vettem két másikat szintén hitelre.

Annyit fizetnek a bérlők, hogy a nem csak a hitelt fedezik de még meg is tudok belőle élni.

Nem sok de nekem elég.

2022. nov. 1. 16:05
 12/26 anonim ***** válasza:
18%
nekem ugyanaz a vagyonom mint #11nek csak en maszek burkolok is szoval az olyan 800-900 EUR hetente passziv jovedelem
2022. nov. 1. 18:58
 13/26 NTBS ***** válasza:
19%
Anno volt, sok ösztöndíjat ki tudtam használni.
2022. nov. 1. 19:05
 14/26 anonim ***** válasza:
27%
Cigire és piára szerekre mindig van.
2022. nov. 1. 19:44
 15/26 anonim ***** válasza:
60%

Hát én már nem vagyok egyetmista de anno a párommal közösen albi és este és hétvégén dolgoztam. llettve amikor tudtam tömbösíteni az órarendet, akkor azokon a napokon amikor nem volt óra. Persze mellé ösztöndíj és diákhitel.

Nem volt pihentető dehát fiatal az ember egyetem alatt még bírja a strapát :D

2022. nov. 1. 20:44
 16/26 anonim ***** válasza:
52%

Szinte végig dolgoztam, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Ez a harmadik képzésem, ez már nem nappali. Kaptam egy jó álláslehetőséget ebben a szakmában és úgy gondoltam, méltó lenne papírt is szerezni hozzá.

Az egy nagyon szép dolog, ha az embert támogatják a szülei és elég a tanulásra figyelnie. De nekem szakmailag sok előnnyel járt korán munkába állni. Szinte mindenhova felvettek eddig, mert tapasztaltabb vagyok, mint a többiek hasonló korban, hasonló végzettséggel. Semmiképp sem tanácsolnám még annak sem, aki megteheti, hogy utolsó félévre vagy végzés utánra halassza a munkába állást. Sokkal könnyebb diákként elindítani egy karriert.

Amúgy szerintem amíg diák vagy, nem éri meg spórolgatni. Ne kuporgasd a pénzt, amint lesz egy normális végzettséged, röhögve keresed meg azt az összeget, amit így komoly lemondásokkal szedsz össze. Nem éri meg. Ha jó befektetés a szakod, jobb a pénzgyűjtést későbbre hagyni. Sokszor praktikus a képzési költséget is utólag kifizetni.

2022. nov. 1. 21:05
 17/26 anonim ***** válasza:
82%

Orvostanhallgató vagyok. Nem dolgozom az egyetem mellett, szüleimtől havi szinten kapok x összeget , amiből gazdálkodhatok. Van ösztöndíjam is, de az nagyon kevés . Nagyobb kiadásokat vagy a szüleim , vagy a párom állja . Már nem lakok otthon , párom fizeti a rezsit.( anyuék lakása )

Becsülendő, ha valakinek van ideje/ energiája/ lehetősége egyetem alatt is dolgozni. Viszont az orvosi nem ilyen.

2022. nov. 2. 06:15
 18/26 anonim ***** válasza:
26%

Egyetemi oktatóként azt tapasztalom, hogy bőven van pénze a diákok többségének, de akadnak olyanok is, akik pl. temetőben sírt ásnak, eldobált üvegeket, flakonokat gyűjtenek, vagy részmunkaidőben árufeltöltőként dolgoznak.

Az egyetemek rengeteg pénzt kaptak a fiatalság megtartására és az utánpótlás kinevelésére. A segítőként, demonstrátorként felvett diákok heti 4 órában, tehát havi 16 óra "munkával" többet kapnak a főállású tanároknál.

Erős bennem a gyanú, hogy a tanulmányaik befejezése után nem fognak itt dolgozni 20-40%-al kevesebb fizetésért!

2022. nov. 2. 07:11
 19/26 anonim ***** válasza:
80%

"A segítőként, demonstrátorként felvett diákok heti 4 órában, tehát havi 16 óra "munkával" többet kapnak a főállású tanároknál."

Arra a 30 000 ftra gondolsz? Mert az még mindig szar.

2022. nov. 2. 07:20
 20/26 anonim ***** válasza:
22%

Maximum 8000Ft/h adható nekik, heti szinten további 4 óra számolható el a felkészülésre, így 256 000Ft-ra jön ki. Mivel a felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója részére kifizetett ösztöndíj a személyi jövedelemadóról szóló törvény (Szja. tv. 1. számú mellékletének a 4.12. pont a) alpontja) alapján adómentes juttatásnak minősül, így nettóban megkapja a teljes összeget. Összehasonlításként egy tanszéki mérnök fizetés br. 270e-től indul.

A fél éve demonstrátorként dolgozó diákok ezen felül heti 4 órában bevonhatóak a kutatási feladatokba is!

2022. nov. 2. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!