Egyetemisták! Hogy csináljátok? Miből van pénzetek?
Figyelt kérdés
Hogyan tud dolgozni/ miből él az,aki egész hèten az egyetemen van? Hétfőtől péntek estig iskolában vagyok. Késő esténként és hétvégén szoktam alkalmi munkákat vállalni, de nem titok, hogy kenyérre nem elég így a keresetem. Teljesen külön élek már egy ideje a szüleimtől,nem támogatnak és nem is várom el. Van három testvérem,aki még velük él. Van diákhitelem,mert anèlkül nem tudnék kifizetni egy albérletet, viszont nagyon sok adóságot sem szeretnék csinálni magamnak. Csak hát jelenleg nem látok más lehetőséget. Teljesen a minimumon élek,nem költök semmire a létszükségleteken kívül. Kitűnő tanuló vagyok, a legmagasabb ösztöndíjat kapom, de sajnos elég kevés az is. Aki hasonló cipőben van.. Ti mit csináltok?2022. febr. 10. 13:53
1/16 anonim válasza:
Nem tudom milyen szakon vagy, hogy 5 nap reggeltől estig vagy suliban. Én 2 szakot vittem egyszerre és így is pénteken max 1 órám volt, sokszor még annyi sem és legalább 2 délutánom volt, amikor 2-3-tól ráértem dolgozni. Ezen kívül ösztöndíjat kaptam és a bursa-t. Volt diákhitelem is, de az inkább csak szülői nyomásra sajnos, meglettem volna nélküle is szerintem. Jha és koli, sokkal olcsóbb mint az albérlet. Én is laktam albérletben, a nyilvánvaló előnyein kívül a koli nekem sokkal jobban bejött és ötödannyiból kijön. Anyáméktól max 1-2 napi kaját hoztam el, amikor hazamentem, de sem minden hétvégén. Még a szennyest sem vittem haza mosatni, mert a francnak sem volt kedve a fél dunántól átutazni a koszos ruhákkal.
2/16 A kérdező kommentje:
Gyógytornásznak tanulok. Van olyan napom,amikor van 1-2 óra szünet az óráim között, de pont arra elég,hogy haza menjek ebédelni és vissza. A párommal élek együtt egy családtag lakásában. Így is kell érte fizetnünk, de nem annyit,mintha albérlet lenne.
2022. febr. 10. 14:23
3/16 anonim válasza:
Nekem elég volt az 50 ezer Ft Diákhitel és a 24 ezer Ft tanulmányi ösztöndíj, amit kaptam. Tény, hogy szűkös, mert a szoba, amit béreltem, 40 ezer Ft volt, szóval 34 ezer Ft maradt. Ilyen az egyetemista lét, azért tanulsz, hogy jobb legyen :)
4/16 A kérdező kommentje:
És ebből hogy jöttek ki az alapvető háztartási dolgok (wc papír,tisztítószerek,stb) és a havi kaja? Minden nap főzök, de a kaján nagyon próbálok spórolni.
2022. febr. 10. 16:00
5/16 anonim válasza:
Hát a tisztítószer egy Auchan-ös domestos-utánzat volt meg valami 2 literes mosogatószer, a WC papír volt havonta 2 ezer Ft. Pár dolog, amit ebédeltem: tészta paradicsomszósszal, borsófőzelék virslivel, rizs főtt tojással, konzerves bab zsemlével, spenótfőzelék halrudacskával. Reggeli/vacsora meg kenyér sparos csirkemellsonkával és uborkával. Naponta kb. 500-700 Ft-ot költöttem kajára.
6/16 A kérdező kommentje:
Igen,mondjuk amíg egyedül voltam és szobát bérletem,addig én is eléltem bármin:D Kijönni egyébként éppen kijövünk a pénzünkből,csak az zavar, hogy dolgozni nem igazán tudok :(
2022. febr. 10. 16:25
7/16 anonim válasza:
Párod nem tud nagyobb részt vállalni a háztartásban? Neked nagy segítség lenne az is, ha a takarítószert, wc papírt átvállalja.
Egyetek sok főzeléket, a spenót pl. nagyon olcsó, ahhoz főzöl krumplit, egy tojás, igény szerint kenyér, és laktató és finom. Mennyi pénzed marad ételre a hónapban?
Elhiszem, hogy rossz, szoctámra nem vagy jogosult szüleid fizetése és a 3 tesód alapján? Ha arra kapnál még 15-20 ezret, az jó lenne.
Én otthon éltem egyetem alatt, párom kolis volt, de több pénze volt.
8/16 A kérdező kommentje:
Közös kasszán vagyunk. Így jövünk ki viszonylag normálisan,mivel még neki is csak gyakornoki fizetése van. Eddig jogosult voltam szoctámra,mostmár valamiért nem,pedig 3 kiskorú testvérem van,ketten tartósan betegek. Tehàt nem igazán értem :/ Na mindegy is,köszönöm a válaszokat!:) Hàtha csak ez a féléves órarend ekkora szívás..:)
2022. febr. 10. 21:11
9/16 anonim válasza:
Egy-egy hétvégi gyári csomagolást nem tudsz bevállalni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!