Egyetemisták akik külföldön jártok/jártatok egyetemre, de NEM az adott ország nyelvén (hanem pl angolul) csináljátok/csináltátok a képzést, mennyire tudtatok a helyiekkel ismerkedni?
Szóval arra gondolok hogy elmész pl Németországba mesterre (vagy akár alapra), és valamennyire tudsz is németül, de egy diploma azért necces lenne, ezért mondjuk angolul csinálod. Mennyire tudsz/tudtál a helyiekkel, tehát németekkel ismerkedni, barátkozni? Tehát mondjuk egy társalgási szint (a célország nyelvéből) megvan, de a képzéshez az kevés.
(a fenti nyilván csak egy példa, bármilyen ország lehet, kinek mi volt/van éppen)
1-es vagyok:
Én Erasmussal voltam, így többnyire más országokból származókkal voltam kapcsolatban, viszont a Covid korlátozások után megindultak a kültéri programok, ahol nagyon sok helyi olasszal találkoztál, ismerkedhettél.
Segítség lehet ebben a koli, ahol ugyebár sok helyi jár és egy szűk közösség van ott, valamint az én esetemben ismerősön keresztül (ők koliban voltak) találkoztam olasz hallgatókkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!