Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyire lenne hülyeség...

Mennyire lenne hülyeség Olaszországban, vagy bárhol máshol külföldön tanulni jogot?

Figyelt kérdés
A helyzet egyszerű: mérnök, orvos, informatikus nem leszek, a hasznosabb szakok közül egyedül a jog maradt amit tanulnék, bár ebbe se vagyok biztos, de emelt töri érettségivel annyira nem lehet rossz irány. Viszont a joggal az a baj ( ahogy hallottam) hogy országspecifikus. És én márpedig semmiképpen nem akarok Magyarországon maradni, legalábbis rövidtávon biztosan nem. A mediterrán országok vonzzanak, leginkább Olaszország vagy Spanyolország, a lényeg hogy jó idő legyen és kedvesek, lazák legyenek az emberek. C1 szinten tudok angolul és olaszul is. Namost akkor hülyeség lenne jogot ( Giurisprudenza) tanulni Olaszországban magyarként? Úgy hogy nincsenek ott ismerőseim? Egyáltalán eltudnék majd ott helyezkedni? És ha nem, és úgy döntök hogy mondjuk Franciaországba költözök akkor ott semmit nem ér majd az olasz diploma? A bolognai egyetemet néztem ki, természetesen olasz nyelvű képzés. Egyébként még 2 évem van eldönteni, még nem most érettségizek; ezért vagyok ilyen összeszedetlen.

febr. 13. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

- Milyen nyelven?

- Hol akarsz majd élni és melózni, mert nem biztos, hogy az a diploma itt is ér valami!?

febr. 13. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Pedig az első 3 az amivel a világ bármely pontján felvesznek és elég ha angolul tudsz.

A többi diploma mind maceràsabb a boldogulás szempontjàból

febr. 13. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Ha az adott orszagban fogsz dolgozni es élni legalabb nyugdíjig, akkor nem hülyeség.

Millio és millio ember megy külföldre ugy hogy nincsenek ott ismerosei. Es a kozhiedelemmel ellentetben nem mosogatnak meg takaritanak mind.

Es a mérnök is 100 féle lehetsz, ennek legalabb fele könnyebb szak mint a jog. Igaz penzt is az szerint kapsz.

febr. 14. 11:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sokan mondják, hogy a jogi diploma csak ott használható, ahol megszerezted, de szerintem ez nem teljesen igaz. A jogászi mentalitás legalább olyan fontos, mint maga a konkrét jogi tudás. Ha emellett elég elszánt vagy, és értesz az adott ország nyelvén, akkor elhelyezkedhetsz külföldön is, legalábbis a magánszférában biztosan. Közszférában elképzelhető hogy nehezebb, legalábbis a nem nemzetközi szervezeteknél (EU, ENSZ hivatalok, stb). Osztrák állami álláshirdetést láttam, ahol mindegy volt, hogy milyen EU-s országból jössz (feltéve hogy tudsz németül), de a magyar hirdetésekben ha a magyar diplomát nem is írják elő, a magyar állampolgárságot igen, és ahogy ismerem a hivatalokat, egy külföldi diplomától égnek állna a hajuk. Viszont a magánszférában a konkrét tudást nézik, és pl. ügyvédeknél van rá uniós szabály, hogyan lehet elismertetni a jogi diplomádat és ügyvédként dolgozni más országokban. Tehát ha jogász vagy, és x ideig ügyvédként dolgoztál, akkor a célországban fogsz tudni ügyvédként dolgozni, kérdés hogy keresnek-e magyar névvel az ottani ügyfelek.

Ahhoz még, hogy a jogászi tudás országspecifikus lenne, annyit hozzátennék, hogy ügyvédként nyomon kell követnem a jogszabályi változásokat, és csak a végrehajtási törvény két év alatt kb. 15 alkalommal változott. Tehát az adott ország diplomája se ér sokat, ha nincs aktuális ismereted a jogról.

febr. 16. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!