Külföldön tanulók! Továbtanulás?
Sziasztok!
Jövőre érettségizek és külföldön szeretnék továbbtanulni, lehetőleg német, olasz nyelvterületen, illetve Dániában, Hollandiában is gondolkodom. Ami a nyelvtudásomat illeti, magyar és olasz az anyanyelvem, emelett beszélek angolul, németül folyékonyan és most szeretnék egy harmadik idegennyelvet elkezdeni, még nem döntöttem emellett.
Ami a szakokat illeti, szivesen tanulnék logisztikát, szállitmányozást, erre a logisztikai mérnöki illetve nemzetközi gazdálkodási (specializációval) szakokat találtam, ezeket külföldi egyetemeken is nagyjából megtaláltam. Emellett érdekel a közlekedésmérnöki szak is, viszont ennek nem találtam külföldön megfelelő szakot. Itt igazság szerint minden érdekel, a légi, közúti, vasúti és hajózási közlekedés is. Esetleg még valamilyen kereskedelmi szak jöhet szóba. Mielőtt bárki leszólna, engem ezek érdekelnek és hiszem h ha jól csinálom akkor jól meg fogok tudni belőle élni. A kérdéseim azok lennének, h -milyen új nyelvbe fogjak bele, amit tudnék hasznosítani ezen irányokban
- mi a közlekedésmérnöki szak külföldi megfelelője.
Illetve a fent említett országokban tanulóktól szeretnék személyes tapasztalatokat olvasni (milyen maga az oktatás, megélhetés, diákmunka, kollégium...)'
.köszönöm h elolvastad és h válaszolsz!
Egy 18 éves lány.
Nem feltétlen muszáj külföldre menned egyetemre, a BGE kötelékében tanulhatsz akár Tajvanon is.
Köszi a válaszokat.
Mivel külföldön szeretnéék éli is, így ezt jobbnak látom
Szia! Én Olaszországban tanulok, szintén mérnöki szakon. Itt is vannak nagyon jó helyek, pl. PoliTO, PoliMI.
Mivel beszéled a nyelved problémáid sem lennének. Szerintem jól éreznéd magad itt.
#7: te milyen szakon vagy? Ezt örömmel hallom :) esetleg megkérdezhetem hogy egy hónap anyagilag hogy jön ki? Hollandiába szívesen mennék tanulni, csak még nem találtam egyetemet ahol van alapszakos közl.mérnök.
#8: Olaszországon is gondolkodom, de nem elsökörben. Kicsit bővebben tudnál írni az oktatásról, megélhetésről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!