Kevés alaptőkével (alig 2-3 hónapra elég pénzzel) mennyire nehéz külföldön egyetemet elkezdeni?
Egy mérnökinfós vagy programtervező informatikus simán megkapja a 6-7-800 ezer forintot, amiből Budapesten első osztályú életet lehet élni...
Nyílván ott többet kapnál, de a kiadás is sokkal nagyobb.
Amúgy miért törölhetné ki a seggét mondjuk egy BME-s mérnökinfós diplomával? Mert nem Angolszász területen szerezte, ezért egyből szar is?
"Mert nem Angolszász területen szerezte, ezért egyből szar is?"
Nézd már meg az egyetemek rangsorát (topuniversities.com), ahol pl a BME az előkelő hétszázvalahanyadik helyet érte el. Tudom, hogy Magyarországon az egyetemeken állandó jelleggel megy az önfényezés, hogy mi milyen jók vagyunk, világszínvonalú felsőoktatás, blablabla. Én is átéltem az alapszakomon, nem egy prof szúrta be rendszeresen az előadásaiba, hogy mi mennyire jók vagyunk, mindenki legyen büszke, hogy ide járhat, de egy kalap szart. Kijöttem Németországba megcsinálni a mestert, és ég és föld a különbség, és valamiért itt nem érzik a kéztetést arra, hogy fennhangon hirdessék mindenütt a világszínvonalúságot. Nagyon nagy téveszmék vannak otthon a fejekben, és nem véletlen, hogy akik kijönnek tanulni, mind kisebb sokkról számolnak be. Mert mindenki elhiszi a dicshimnuszokat, mert jó dolog azt hinni, hogy jó helyen tanulunk, aztán jönnek akár erasmussal akár teljes szakot csinálni és csak néznek, hogy úristen ezt így is lehet, és mennyivel jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!