Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok munkát...

Miért nem találok munkát diplomákkal, szakmákkal a zsebemben?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 06:19
 81/113 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, kérdező, én abszolút megértem, hogy mi a te problémád, és igazad van abban, hogy nem igazságos a rendszer, meg az élet sem. A piac profitorientált, nem szociális szempontokat mérlegel. Gondolj bele, ha pl. valami probléma van az autóddal, te is valószínű autószerelőhöz fogod vinni, nem egy irodalomtanárhoz, hogy verseket olvasson neki. Ezen kívül abban vagy érdekelt, hogy tapasztalt, ügyes szerelőt találj, és esetleg abban, hogy ne legyen nagyon drága. Pontosan így működik a piac is. A vállalatok azért keresnek tapasztalt mérnököt, informatikust, stb, mert erre van szükségük. Az építőiparban azért keres jól egy segédmunkás is, mert szükség van a munkájára. Sajnos bizonyos kompetenciák felértékelődtek a mai világban, bizonyos kompetenciákra pedig nincs nagy szükség, a humán érdeklődésűek nincsenek könnyű helyzetben. Sajnos hiába írják sokan sok kérdésnél, hogy csináld azt, amit csak szeretnél, ha jó vagy, előbb-utóbb jól is fogsz vele keresni, ez sokszor nem így van. Nagyon sokan vannak a világon, akik nem azért vállalnak el egy munkát, mert szeretik, érdeklődnek iránta, hanem mert muszáj, hiába jók más területen. Igazságtalan, de ez van. Én megértelek, mert engem is csupa olyan dolog érdekel, amivel nem lehet a mai világban elhelyezkedni, pl. nagyon szívesen tanulnék filozófiát. A vicc, hogy ezekre még egyetemi szakok is vannak, mert az egyetemnek ez pénz, és sokan azt hiszik, ha egyetemen tanítják, biztos munka is akad vele. Másrészt te egy humán érdeklődéssel valószínű sosem leszel jó mérnök, informatikus. Nagyon nehéz megtalálni, mi az, ami érdekel is, és amivel munkát is lehet találni, esetleg jól is fizet, mert a piacnak szüksége van rá. Én tudok embert, aki phd-zik, és nettó 160at kap, és 8 általánost végzett, írni-olvasni nem tudó segédmunkást, aki nettó 400at. Ma már semmi sincs arányban.
2022. okt. 9. 20:36
 82/113 anonim ***** válasza:
87%

Mindenki hagyja a p...ába az egész kérdést, meg a büdös troll kérdezőt is. A legjobb, ha jelentitek az egészet, mert csak egy büdös gyökér provokatív trollkérdés. A kérdező csak vergődik, mindenre provokatívan reagál, ha pedig megkérdezed mi a végzettsége direkt tereli a szót. Többször egyértelműen meg lett kérdezve, hogy milyen végzettsége van. Szánalmas módon szándékosan tereli a szót, elkezd valami máson vergődni.

Mindenkinek minden perc elcseszett idő, amit válaszadással tölt, mert egy nyilvánvaló trollkodásnak lesz csak az áldozata. A legjobb, amit tehettek, ha innentől SENKI SEMMIT nem ír, ne etessétek a troll kérdezőt. Már minden le lett neki írva és csak vergődni tud mindenen. Jelentsétek a kérdést, és bármit reagál a kérdező, ne válaszoljatok neki. Semmi értelme.

2022. okt. 10. 06:00
 83/113 A kérdező kommentje:

81-es mondja jól. Igen, ennyi a lényeg.

De még mindig mehetnék favágónak, kőművesnek, hiszen hát jól keresnek.

Majd következő életemben. Sem.

2022. okt. 10. 08:12
 84/113 anonim ***** válasza:
100%
Es az téged egyébként miért zavar ha vkinek pl nincs egyetemi diplomaja es a többszöröset keresi mint te? Neked a fizikai munka ciki.Jobban becsülöm az írni olvasni nem tudokat mint aki lenezi a fizikai munkásokat es csak picsog. A meleg irodában bezzeg jó lenne, mi? Utána meg elkolteni a napu 2 órás munkadijad mi? Meg nyaralgatni Balin.. Xdd
2022. okt. 10. 12:02
 85/113 anonim ***** válasza:
36%
Diploma nélkük dolgozom irodai munkát. Rám ki irigy?
2022. okt. 10. 12:42
 86/113 anonim ***** válasza:
100%
Csak kérdés mennyiért..
2022. okt. 10. 12:54
 87/113 anonim ***** válasza:
88%

Ne etessétek a trollt. A legjobb, ha mindenki hagyja ezt a kérdést, érdemi beszélgetést nem lehet a kérdezővel folytatni. Nem veszitek észre hogy egy büdös troll?

Nem válaszol a 20. kérdésre sem, hogy milyen végzettsége van. Direkt kerüli mert egy gyökér

2022. okt. 10. 16:48
 88/113 A kérdező kommentje:

Elmondjam miért nem mondom el már csak azért sem milyen okleveleim vannak?

Mert tudom, hogy mi lesz a válasz. Tudom milyen a magyar mentalitás.

Ha nem piacképes a diploma, akkor minek végezted el, ha meg piacképes, akkor én vagyok a gyökér, hogy nem találok benne munkát.

Ennyi történne csak. Most erre én miért vagyok köteles válaszolni akkor? Magyar ember ilyen. Utálják egymást, mindenkit. Belerúg a földön fekvőbe inkább, mint, hogy segítsen, de inkább 2x, hoy biztos legyen. Az átlag magyar ilyen sajnos.

2022. okt. 10. 17:16
 89/113 anonim ***** válasza:
35%
Nekem nyugodtan elmondhatod milyen papírjaid vannak, én piacképes szakmákkal, brutál jó referenciákkal se kaptam melót. Szóval...
2022. okt. 10. 17:22
 90/113 A kérdező kommentje:

Igen.

És mondjak még egy viccet? Le kell tagadnom a diplomáim, és azt sem szabad mondanom, hogy jogra járok most, mert kirúgnak 1 óra múlva a GYÁRBÓL.

Hülyeség az egész.

2022. okt. 10. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!