Van értelme gazdasági egyetemre mennem, ha utálom Budapestet és kizárólag vidéken bírom elképzelni az életem? Viszont úgy látom, ezekkel a diplomákkal csak Bp-n lehetne érvenyesülni és karriert építeni.
Milyen gazdasági diploma? Pénzügy-számvitel? Menedzsment? Marketing? Vagy elméleti közgazdász (ami képzések asszem inkább csak Pesten vannak)?
Nagyon nem mindegy.
Még nem döntöttem
Alkalmazott közgazdaságtan ami tetszik
Mi az, hogy elméleti közgazdász?
"Mi az, hogy elméleti közgazdász?"
Alkalmazott közgazdaságtan, csak fejből nem emlékeztem a pontos nevére.
A "gyakorlati" közgazdász az, aki ugyanúgy pénzügyekkel foglalkozik, de annak a gyakorlatiasabb oldalaival, például bankolással, befektetésekkel vagy akár könyveléssel, adózással. Neki van egy munkahelye és ott megvannak a gyakorlati feladatai a pénzügyekkel kapcsolatban, pl befektetési döntéseket hozni vagy könyvelést végezni.
Az alkalmazott közgazdaságtan ("elméleti közgazdász") pedig egy sokkal elméletibb, kevésbé kézzelfogható dolog, mint a bankolás vagy az adózás. Elemzéseket gyártasz, modelleket készítesz, előrejelzéseket alkotsz. A munkádat pedig mások használják fel az ő saját munkájukhoz. Nem azt mondom minden alkalmazott közgazdásznak ilyen a munkája, de a legtöbbjüké ilyen, kicsit megfoghatatlanabb. Remélem sikerült szemléltetni a különbséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!