Miért nem találok munkát diplomákkal, szakmákkal a zsebemben?

"Professionon néha mutatja, hogy hányan jelentkeztek az elmúlt x napban és ma is az aktuális állásra."
Elárulom neked, hogy professionon a valódi álláshelyeknek csak a töredéke van meghirdetve, és ez igaz az összes álláskereső oldalra. Valójában sokszor nem is hirdetik neten, hogy van állás. Sőt elárulnám neked, hogy amig itt nyávogsz, meg vergődsz, addig random 10 db általad kiválasztott tetszőleges céghez ha csak úgy besétálnál egy cv-vel a kezedben és leadnád a portán, esetleg beszélnél a főnökkel, elmondanád neki, hogy mi a szitu, szinte tuti hogy a 10-ből lenne olyan, aki azt mondaná, hogy jövő héten kezdhetsz. Nagyon sok ismerősöm így talált munkát. Attól, mert valahol nincs meghirdetve állás, még nem jelenti azt, hogy amúgy ne lenne hely egy normális embernek, aki szimpatikus és dolgozni akar. Sokszor protekciósoknak vannak helyek fenntartva, az is igaz, de ez se mindenhol mindig.

Háh besétálni a munkahelyre cv-vel. Rég nem így működik a világ. Boomer taktika egy pályakezdőnek szép lesz. Nyilván utána a portás kidobja, mert nem kell ezt elfogadnia vagy mondja, hogy nem jöhetbe ide. Mégjobb kártyával lehet bemenni. Váó mik vannak.
Egyben a módszertanával és minőségével oktatásnak van baj nem a munkaerőpiaccal. A szakképzésben a legrosszabb az állapotok mai napig. Szóval így is sokkal jobb helyzetben vagy mert nem fogsz feketén dolgozni (600 ezer simán minimálbérre be jelentve van az meg) és lesz nyugdíjat, ha marad minden a mai rendszerből. Humán érdeklődésűt nem célszerű mérnöknek küldeni ki is esne absztrakt matekot lazán nem kicsit.
Nincs túlképzés humánszakosokból a közvéleménnyel ellentétben mai napig. Elég a pedagógusokat megnézni. A közösségi média tárolása az a humánszakosoknak egy nagyszerű lehetőség ott dolgozni. Nem kell merev strukturakban gondolkodni, mert az oktatás is az van és úgy épül fel.

Érdekes, hogy a sok gyökér lepontozott, és okoskodik regénnyi válaszokban, csakmert ott éppen nem működik, ahol laknak nagyvárosban nagyobb cégnél. Nekem korábbi munkahelyemre így sikerült bejutnom, hogy bevittem a cv-met akkor, amikor épp nem volt állás meghirdetve. Aztán pár hét mulva volt, és már szinte el is feledkeztem róla, egyszercaak felhívnak telefonon, hogy itt a kezükben az önéletrajzom, aktuális-e még nekem ez az állás, vagy már találtam azóta mást. Mondtam, hogy aktuális, bementem meghallgatásra és felvettek.
A faterom is szintén talált már így munkát. Elment random vállalkozókhoz, amikornelbocsájtotta a korábbi munkáltatója, hogy nem keresnek-e véletlenül szakmunkást. Oké, az építőipar más tészta elhiszem, a lényeg, hogy felvették, és mifelénk ezen a területen is rendre működik ez.
Ennyit erről.
Amúgy a két lepontozó frusztrált gyökérnek csak egy kérdést tennék fel. Mielőtt zsigeri frusztráltságból a kisebbségi komplexusotokat kompenzálva ujra nyomnátok a lepontozást kicsit gondolkodjatok már el rajta, hogy abból, amit írtam mi veszítenivalója lehet a kérdezőnek? Egy dolog teljesem biztos: ha nem teszi meg, nem ledz munkája, mert nem lesz ott a cv-je, és nem fognak tudni róla. Ha megteszi, lehet a portás kidobja a cv-jét, de legalább valamit tett, és lehet, hogy tényleg a hr-es fiókjában végzi a cv, amit majd később elővesznek, ahogy az enyémmel is történt. Aki állást keres, és komolyan akar találni annak minden eszközt meg kell ragadnia. Ti meg úgy csináltok, mintha valami bűn lenne. Ezt egyébként olyan ismerősöm tanácsolta nekem anno, aki már túl volt állásinterjúkon, és neki is bevált ez a módszer, ráadásul ő megyeszékhelyen lakik. Ja, és ez nem 20 éve volt, hanem 2-3 szóval nem olyan rég.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!