Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok munkát...

Miért nem találok munkát diplomákkal, szakmákkal a zsebemben?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 06:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/113 anonim válasza:
85%
Aki dolgozni akar, az talál munkát.
2022. okt. 6. 21:24
 42/113 anonim ***** válasza:
88%

Azert, mert nincs ra igeny arra, amit tanultal. A vilag valtozik. Amikor foiskolara mentem az a munka nem letezett akkor, amivel most havont 3 millio nettot keresek. De alkalmazkodtam, tanultam magamtol, neha megalazkodtam, neha otthagytam mindent a hatam mogott a jobb remenyeben.

Ha csak ulsz es buslakodsz, azzal semmire nem fogsz menni. Amikor tanultam, utazasszervezo diploma is letezett, aztan ma az egesz online mukodik. A bankfioki ugyintezes ma mar alig letezik, mert minden online mukodik.

Alkalmazkodj, es dolgozz valami olyat, amire van igeny.

2022. okt. 6. 21:37
 43/113 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert a joghoz. Elárulom, azzal sem lesz könnyű elhelyezkedni.
2022. okt. 6. 22:27
 44/113 A kérdező kommentje:
Nem is nagyon akarok, egyéni ügyvéd a cél.
2022. okt. 6. 22:30
 45/113 anonim ***** válasza:
93%
Nem akarlak elkeseríteni, kérdező, de a joggal is nagyon nehéz, mivel minden ember, aki humán beállítottságú, de munkát is akar egyszer, az jogra megy. Emiatt viszont nagyon túltelített a pálya, és meglepően alacsonyak a fizetések. Ha ügyvéd akarsz lenni, akkor lehúzol 5 évet az egyetemen, ami sokaknak inkább 6-8 év, azután 3 évet ügyvéd mellett dolgozol, aki ha vidéken vagy, jó esetben minimálbért fizet, rossz esetben semmit sem, sőt, még az is előfordulhat, hogy kifizetteti veled a járulékokat utánad. Ezután szakvizsgázol, ami minősített szívás, és utána lehetsz egyéni ügyvéd. És akkor is lehet, hogy felkopik az állad. Általában az megy jogra, akinek eleve jó a háttere, a szülők be tudják ide-oda nyomni, vesznek neki lakást, autót, de sajnos ez már nem az a pálya, amiből meg fogsz gazdagodni. Persze lesz egy "dr" a neved előtt, de gondolkodj el még most, ér-e neked annyit, hogy sok évet szívj, esetleg tönkremenjen az egészséged, és utána annyit se keress, mint egy betanított segédmunkás.
2022. okt. 6. 23:19
 46/113 A kérdező kommentje:
Én nem hallottam még olyanról, hogy szegény, munkanélküli ügyvéd.
2022. okt. 7. 09:11
 47/113 anonim ***** válasza:
100%
Hát ügyvédi világ nem egyszerű, nem véletlenül ennyire kevés az állami hely. A legtöbb jogon végzett emberből nem ügyvéd lesz, hanem közjegyző és társai.
2022. okt. 7. 09:15
 48/113 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődnél 46os, hányan nem tudják kitermelni a saját költségeiket. Kell egy jó ügyfélkör.
2022. okt. 7. 09:19
 49/113 anonim ***** válasza:
100%
46. Akkor nem mozogtál eleget ilyen körökben. Meg ahogy a 47-es mondja, a legtöbbjük emiatt (is) elhagyja a pályát vagy már eleve nem is ügyvédként kezd. Nem a diplomád fog segíteni, hanem a hozzáállásod (ami úgy tűnik nem túl jó). Ha ügyvédként is majd sok-sok év múlva széttárod a karod, hogy de hát nem jönnek az ügyfelek, rohadjon meg a világ, akkor azon nem lehet segíteni.
2022. okt. 7. 09:42
 50/113 A kérdező kommentje:

Persze, igen, oké :)

Csóró ügyvédek, én is azt látom, hogy nagyon nem megy nekik.

Meg hát akkor ennyi erővel semmit nem szabadna elkezdeni. Vannak biztos munkanélküli burkolók, kőművesek is pl.

Az én hozzállásom nem jó valóban, meg a többi pár millió emberé, akik szívnak ebbena szar országban. De amúgy minden jó, csak a hozzáállás nem az igazi.

2022. okt. 7. 09:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!